1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Mut’ta yer fıstığında 800 ton rekolte bekleniyor

Mut’ta yer fıstığında 800 ton rekolte bekleniyor

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’in Mut ilçesinde alternatif ürün olarak yetiştirilen yer fıstığının hasadına başlandı. Bu yıl 800 ton rekolte bekleniyor.
Kadıköy Mahallesi’nde alternatif ürün olarak yetiştirilen yer fıstığı hasadının başlamasıyla nedeniyle Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ve mahalle muhtarı Mustafa Şahin, yer fıstığı üretimi hakkında üreticilerden bilgi aldı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, yıl boyunca tarımsal üretimin yapıldığı ilçede alternatif ürün olarak yetiştirilen yer fıstığının, Konya, Ankara, Antalya gibi illere gönderildiğini söyledi. Üretimi yapılan yer fıstığının kilosunun, toptan 20 TL, perakende olarak ise 30 TL’den satıldığını belirten Bayır, “İlçe genelinde bin dekar arazide ekimi yapılan yer fıstığı rekoltesinin, bu yıl 800 ton olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.