DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Mersin’in Akdeniz ilçesinde adayı ön seçim ile belirleyeceklerini söyleyen Bozan’ın, konuşmasında “Kürdistan” kelimesini kullanması sosyal medyadan büyük tepki gördü. “Kendi rengimizi görmediğimiz hiçbir denklem içerisinde yer almayacağız” diyen Bozan, “Kürdistan’da 90 farklı merkezde ayın 13’ü ve 14’ünde belediye başkan adaylarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclis üyelerimizi ön seçimle belirleyeceğiz. Kentteki gözlemler ve sahadaki araştırmalar bize bir şeyi net şekilde gösterdi ki; bu kentte DEM Parti olmadan yapılan hesap kitaplar havada kalıyor” ifadelerini kullandı. Bozan’ın açıklamasında “Kürdistan” kelimesini kullanması Mersinliler başta olmak üzere herkesten büyük tepki topladı.
31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken partilerin aday belirleme süreçleri de devam ediyor. CHP’nin Mersin’de ittifak kurarak DEM Parti’ye peşkeş çektiği Akdeniz ve Toroslar ilçesinde ise DEM Parti’nin aday belirleme süreci devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz ilçesindeki adayın 14 Ocak’ta yapılacak olan ön seçim ile belirleneceğini söyledi. Konuşması esnasında “Kürdistan” kelimesini kullanan Bozan, vatandaşlardan büyük tepki gördü.
Sosyal medya hesabından video paylaşan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken Akdeniz’de belediye eş başkan adaylarımızı ön seçim ile belirleme kararı aldık. Ayın 13’ünde Akdeniz’deki adaylarımızı belirlemek için bir ön seçim yapacağız. Bu yerel seçimlerde ilk defa denenmiş bir yöntem olacak. Aynı zamanda Kürdistan’da 90 farklı merkezde ayın 13’ü ve 14’ünde belediye başkan adaylarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclis üyelerimizi ön seçimle belirleyeceğiz. Kentteki gözlemler ve sahadaki araştırmalar bize bir şeyi net şekilde gösterdi ki; bu kentte DEM Parti olmadan yapılan hesap kitaplar havada kalıyor. Biz Mersin’in; demokrat, aydın ve ilerici bir yönetim anlayışı ile yönetilmesini istiyoruz. Kendi rengimizi görmediğimiz hiçbir denklem içerisinde yer almayacağız” dedi.
Bozan’ın “Kürdistan’da 90 farklı merkezde ayın 13’ü ve 14’ünde belediye başkan adaylarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclis üyelerimizi ön seçimle belirleyeceğiz” söylemi kamuoyunun tepkisini topladı.

