Türkiye’nin en büyük sorunu ‘Adalet ve Güven’

featured
PaylaÅŸ

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada Türkiye’ye karşı bir güven sorunu olduÄŸunu ifade eden DEVA Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali Rıza BabaoÄŸlan, “Ekonomideki ana sorun adaletsizlik ve Türkiye’ye olan güvensizlik. Sadece dış sermaye deÄŸil, Türkiye’nin yerli insanında da sermaye var ancak yatırım yapmaya korkuyor. Adalete güven olmadığı için insanlar önünü göremiyor. Bırakın dış sermayeyi ülkeye getirmeyi, kendi yatırımcımız ülkeden kaçıyor. Yabancı yatırımcıyı ülkeye getirmek zaten adaletle olur” dedi.

Zanka Medya Genel Yayın Yönetmeni Ferit Atay’ın hazırlayıp sunduÄŸu ‘Sorguluyorum’ Programının konuÄŸu olan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Halkla Ä°liÅŸkiler Birimi’nden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali Rıza BabaoÄŸlan, ülke gündemini deÄŸerlendirdi. Partinin teÅŸkilatlanma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden BabaoÄŸlan, “Ä°lk il baÅŸkanımızı biz 23 Haziran’da atadık. O günden bu yana yaklaşık 1,5 ay geçti ve bu süre zarfında 61 il baÅŸkanı ile 122 ilçe baÅŸkanı atamış durumdayız. 29 ilimizde de il yönetimini kurmuÅŸ durumdayız” diye konuÅŸtu. DEVA Partisi’ne ve Ali Babacan’a büyük bir teveccüh olduÄŸunun altını çizen BabaoÄŸlan, “Ali Babacan’ın geçmiÅŸ dönemlerde ülkeye yaptığı hizmetler nedeniyle özellikle büyük bir beklenti var. Åžuan sahada bize büyük bir ilgi var. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Ä°nternet üzerinden DEVA Partisi çatısı altında siyaset yapmak istiyorum diyenlerin sayısı 100 bini aÅŸtı. Dolayısıyla DEVA Partisi’ne çok büyük ilgi var. Sadece Ä°stanbul’dan 16 bin baÅŸvuru var. Bundan çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

“POLEMÄ°KLERE AYIRACAK ZAMANIMIZ YOK”

DEVA Partisi Genel BaÅŸkanı Ali Babacan ile parti kurmaylarının sakin tavırlarıyla ilgili toplumda memnuniyet duyulduÄŸunu vurgulayan BabaoÄŸlan, “Bir iÅŸle meÅŸgulseniz, bir proje üretiyorsanız aslında baÅŸka ÅŸeylere vaktiniz kalmıyor demektir. Biz parti olarak 24 saati dolu dolu yaşıyoruz ve vatandaÅŸlarımızın bize ilettiÄŸi taleplerle uÄŸraşıyoruz. Bizim polemiklere harcayacak zamanımız yok. EÄŸer bir insan fikir üretemiyorsa ya da yenilikçi bir fikir ortaya koyamıyorsa veya konuÅŸacak bir ÅŸeyi yoksa o zaman polemiklere girer. Bizim yapacak çok iÅŸimiz ve polemiklere girmek gibi bir gündemimiz yok çünkü siyasetin Türkiye’de yapması gereken doÄŸruları var. Biz bunları yapınca ciddi alıcıları olduÄŸunu görüyoruz. Türkiye’de zaten birbirleriyle her gün polemiklere giren A, B, C ve D partisi zaten var. Biz tüm polemiklerin dışındayız. Türkiye’de bir siyasi parti bir konu atıyor ortaya diÄŸer partiler de bunu tartışıyor. DEVA Partisi bu tartışmaların dışında kalmakta kararlı. Bizim polemik yaratıp görünme gibi bir derdimiz yok. Zaten vatandaÅŸlarımızın bize ciddi bir teveccühü var. Bu teveccühü de kaybetmek istemiyoruz. Bizim gündemimiz polemik deÄŸil. Bağırma gibi bir derdimiz yok. Türkiye’de dijital devrim yapmak istiyoruz. Ä°nsanlar artık siyasi polemik ve gerginliklerden bıkmış durumda. Televizyonlarda sürekli aynı kiÅŸiler ve aynı gerginlikler. Televizyonlarda hep ayrıştırıcı tartışmalar var hiç bütünleÅŸtirici bir konu yok. Kadın cinayetlerini de aynı kiÅŸiler tartışıyor, Ayasofya konusunu da aynı kiÅŸiler tartışıyor. Bir konun uzmanlığı önemini yitirmiÅŸ durumda. Türkiye’de artık bilgi bazlı gündeme geçmemiz gerekiyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“AMERÄ°KA UÇAN TAKSÄ°LERÄ° KONUÅžURKEN, BÄ°Z SOSYAL MEDYA KISITLAMASINI TARTIÅžIYORUZ”

Türkiye’nin ekonomik anlamda en zor dönemini yaÅŸadığına dikkat çeken DEVA Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı BabaoÄŸlan, “Ä°ÅŸsizlik artmış durumda. Böyle bir ortamda dış sermaye sadece biliÅŸim anlamında teknoloji üreten firmalara yatırım yapıyor. Bu aslında teknolojide önümüzün açık olduÄŸunu gösteriyor. Yenilikçilik peÅŸinde koÅŸan gençlerimizin parlak fikirlere sahip olduÄŸunu gösteriyor. Bu gençlere hiçbir zaman söz verilmiyor. Türkiye’nin çok ciddi anlamda yetiÅŸmiÅŸ bir genç potansiyeli var. Beton yerine teknolojiye yatırım yapmamız lazım. Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesi gerekiyor. Gündem genç iÅŸsizlik olmalı. Bunları çözmeye odaklanmamız lazım. Ãœlke olarak bizim bir doÄŸalgaz ya da petrolümüz yok. Tamamen alın terimizle üretiyoruz. Dolayısıyla gençlerin üretime teÅŸvik edilmesi lazım. Günümüz dünyasında bilginin artık akış yönü deÄŸiÅŸti. Eskiden dedelerden toruna bilgi akışı gelirken, artık teknolojiyle birlikte torundan dedeye bir bilgi akışı var. Google ÅŸuan dünyadaki en büyük ansiklopedi konumunda. Ãœlke menfaatine bunu kullanmak varken, bunu neden yasaklıyor ya da kısıtlamaya gidiyoruz. Bunu anlayabilmiÅŸ deÄŸilim. DEVA Partisi olarak yasaklama zihniyetine karşıyız. Amerika uçan taksileri konuÅŸurken, biz sosyal medya kısıtlamasını tartışıyoruz. Elimizden geldiÄŸince internetin nimetlerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Ä°nternet kısıtlama kararının biraz da DEVA Partisi’nin önünün kesilmesi için yapıldığı kanısındayım” dedi.

 

YERLİ YATIRIMCI DA ÜLKEDEN KAÇIYOR

Türkiye’nin en büyük sorununun adalet ve iÅŸsizlik olduÄŸuna dikkat çeken BabaoÄŸlan, “Bunların çözümü de kısa sürede mümkün. Genel BaÅŸkanımız Sayın Ali Babacan, iktidara geldiÄŸimizde adalet sorununu çok kısa sürede çözebileceÄŸini defalarca dile getirdi. Bir savcı ya da hakime, ‘Artık size telefon gelmeyecek karar verme merciinde özgürsünüz’ dediÄŸimiz de onlar da artık özgür iradeleriyle karar verip sistem kendiliÄŸinden rayına oturup aÅŸağılara doÄŸru sirayet edecektir. Ekonomiyle ilgili çok ciddi bir ekibimiz var. Yine ekonomide Türkiye’ye deva olacak projelerimiz var. DEVA Partisi yarın iktidara geldiÄŸin de hangi konuda ne yapabileceÄŸini bilen ve ona göre program ve projeleri olan bir parti. DEVA Partisi olarak ‘Merkez’ partiyiz. Türkiye’nin her anlamda ayrıştırılıp kutuplaÅŸtırıldığını düşünüyoruz. Bunların dünya politikasında çok yerinin olmadığını görüyoruz. Biz ayrıştırmak deÄŸil bütünleÅŸtirmek istiyoruz. Ä°nsanların kavga ve polemik deÄŸil, vizyon dinlemeye ihtiyacı var. Ä°nsanlar artık farklı ÅŸeyler duyup farklı ÅŸeyler düşünmeli” dedi. Dünyada Türkiye’ye karşı bir güven sorunu olduÄŸunu ifade eden BabaoÄŸlan, “Türkiye ekonomisiyle ilgili konuların çözümü aslında o kadar zor deÄŸil. Hükümet ekonomik sorunu ekonomiyle çözmeye çalışıyor. Biraz daha size kredi vereyim, biraz daha dövizle oynayayım gibi politikalar üretiliyor. Sorunu doÄŸru anlamadıkları için çözümü de doÄŸru yerde aramıyorlar. Ekonomideki ana sorun adaletsizlik ve Türkiye’ye olan güvensizlik. Sözü ve özü bir olan yeni bir yönetimle Türkiye’ye olan güven sorunu ortadan kaldırılabilir. Bir söylediÄŸi diÄŸer söylediÄŸiyle çeliÅŸmeyen bir yönetim olursa bu sorun kısa sürede çözülür. Sadece dış sermaye deÄŸil, Türkiye’nin yerli insanında da sermaye var ancak yatırım yapmaya korkuyor. Adalete güven olmadığı için insanlar önünü göremiyor.Bırakın dış sermayeyi ülkeye getirmeyi, kendi yatırımcımız ülkeden kaçıyor. Yabancı yatırımcıyı ülkeye getirmek zaten adaletle olur. Türkiye’nin ekonomide AB ülkeleri ve dünya ile entegre bir ekonomi politikası gütmesi gerekiyor” diye konuÅŸtu.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir