Mersin’in Tarsus ilçesi Akşemsettin Mahallesi Ömer Nazmi Caddesinde ana su borusunun patlaması sonucu çevrede su baskını meydana geldi. Yükselen su kısa sürede üç sitenin bahçesine dolarken, bir sitenin istinat duvarı çöktü.
Park hâlindeki çok sayıda araç, sahiplerinin hızlı müdahalesiyle bölgeden çıkarıldı; bir araç ise su altında kalarak zarar gördü. Su baskını sırasında mahalleli endişe yaşadı. İhbar üzerine bölgeye gelen MESKİ ekipleri çalışma başlattı; bölgede su kesintisi uygulandı ve cadde trafiğe kapatıldı.
Site sakini Mehmet Onur Çoban, bahçelerin suyla dolduğunu ve duvarın göçtüğünü aktarırken; Ali Çoban da komşularını uyararak araçları dışarı çıkardıklarını, evde olmayan bir komşunun aracının ise suda kaldığını söyledi. Ekiplerin sahadaki çalışmaları sürüyor.
