1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Åžehit annesi eline mikrofonu aldı: “Yerine evladını koydu, intikamını doya doya alacak”

Åžehit annesi eline mikrofonu aldı: “Yerine evladını koydu, intikamını doya doya alacak”

featured
0
PaylaÅŸ

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli’de ÅŸehit düştükten sonra dünyaya gelen çocuÄŸuna ismi verilen Jandarma ÜstçavuÅŸ Celil Mutlu’nun annesi, oÄŸlu adına açılan kütüphanede eline mikrofonu alarak, “Yerine evladını koydu, asker olacak. Bunu da duysunlar kaldığı yerden devam edecek. Babasının intikamını doya doya alacak. Babasının yüreÄŸi var onda” dedi.
3 Aralık 2021’de Tunceli-Ovacık kırsalında Eren Kış-6 Mercan DaÄŸları operasyonunda bir grup teröristle saÄŸlanan temasta 9 terörist etkisiz hale getirilmiÅŸ, Mersin Erdemlili Jandarma Astsubay ÜstçavuÅŸ Celil Mutlu (32) ÅŸehit olmuÅŸtu. Åžehit Mutlu’nun isminin yaÅŸatılması için Erdemli Anadolu Lisesinde hazırlanan kütüphaneye ismi verildi. Kütüphanenin açılışına; Vali Ali Hamza Pehlivan, ÅŸehidin babası Ali ve annesi Emine, eÅŸi Melike ve 7 aylık oÄŸlu Celil Ayaz Alp Mutlu, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler böyle bir kütüphanenin ÅŸehidin adına açılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.
Åžehit Celil Mutlu adına kütüphane kurduklarını anımsatan Vali Ali Hamza Pehlivan, ÅŸehidin annesi, babası, eÅŸi ve Celil bebekle açılışı yapacaklarını kaydetti. Buradan faydalanacak öğrenci ve öğretmenlerin ÅŸehit Mutlu’yu her daim yad edeceÄŸine deÄŸinen Vali Pehlivan, “Dünden bugüne, vatanın birliÄŸi beraberliÄŸi, ÅŸanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanımızın susmaması için mücadele edip canını feda eden bütün ÅŸehitlerimiz saygıyla yad edecek bugünün ve yarının nesilleri” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Åžehit annesi: “Babasının intikamını doya doya alacak”
Vali Pehlivan’dan mikrofonu isteyen ÅŸehit annesi Emine Mutlu da, “Yerine evladını koydu. Asker olacak inÅŸallah. Bunu da duysunlar kaldığı yerden devam edecek. Babasının intikamını doya doya alacak. Biz görmezsek burada kalanlar da görsün inÅŸallah. Aslanlar gibi yetiÅŸecek benim çocuÄŸum (torunum). Babasının yüreÄŸi var onda” diye konuÅŸtu.
Konuşmaların ardından Vali Pehlivan kucağına şehidin hiç görmediği, ismini taşıyan Celil bebeği alarak, aile üyeleriyle birlikte kurdeleyi kesip, kütüphanenin açılışını yaptı. 4 bin 500 adet kitap bulunan kütüphaneyi gezen Vali Pehlivan şehit ailesi adına 500 adet kitap bağışında bulunarak, okul idarecilerine teslim etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.