CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in şaraplı yılbaşı hediye paketlerine tepkiler dinmek bilmedi. Dini değerlere saygı duyulmadan alkol ürünlerine karşı olan kişilere de gönderilen şaraplı yılbaşı hediye paketine bir tepki de AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’ten geldi. Ercik, milletin vergileriyle yapılmış içerisinde şarap olan hediye paketinin asla kabul edilemez olduğunun altını çizerek, promosyon paketlerinin CHP’li Seçer’e iade edileceğini duyurdu.
AK Partili Ercik, kimsenin yediği ve içtiğinin kendilerini alakadar etmediğini savunarak, “Elbette hiç kimsenin yediğine veya içtiğine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Ancak milletimizin vergileriyle yapılmış içinde şarap olan hediye paketlerini asla kabul edemeyiz. Bu anlaşılamaz ve saçma hareket, insanımızın dini, manevi ve kültürel değerlerine de büyük bir saygısızlıktır. Bu arada meclis toplantılarında, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem” edebiyatı yaparken bu hareketinizle tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirdiniz. Hangi kültüre hizmet ettiğini düşünmeden milletin parasıyla alay edip har vurup harman savurarak böyle boş işlerle, kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan içinde şarap hediye olan paketlerinizi sizlere iade ediyoruz” diyerek promosyon paketlerinin CHP’li Seçer’e iade edileceğini duyurdu.
Bir kamu kurumunun başındaki bir yöneticinin yaptığı bu hareketin kabul edilebilir, anlaşılabilir bir yanının olmadığına dikkat çeken Cesim Ercik, “Bu anlamsız ve akılsızca hareket, vicdan ve ahlak sahibi herkesi incitmiştir. Her zaman dile getirdiğiniz borçlanmaya evet vermiş olsaydık, her halde bu kolinin içinde başka şeyleri de görmek bizleri şaşırtmayacaktı. Performans düşüklüğü adı altında binlerce kardeşimizi işinden ettiniz. İşten çıkarılan kardeşlerimizin ailelerini de perişan ettiniz. Ama yaptığınız bu büyük hediye paketi yatırımıyla Mersin’de sınıfta kaldınız, hatta Türkiye’de sınıfta kaldınız. 2023’e giderken Mersin’in böyle bir paketle gündeme gelmesi bizleri üzmüştür. Ama bizleri sevindiren sizlerin gerçek yüzünü Mersin’in Türkiye’nin görmesidir” dedi.