1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. Mezitli’de markette küflenmiş ekmek tepkisi

Mezitli’de markette küflenmiş ekmek tepkisi

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’in Mezitli ilçesinde bir marketin ekmek rafında küflenmiş ürünlerin bulunduğunu öne süren vatandaş, özellikle sıcak havalarda gıda ürünlerine yönelik denetimlerin artırılmasını istedi.

Mersin’in Mezitli ilçesinde faaliyet gösteren bir markette satışa sunulan bazı ekmeklerin küflendiği iddiası tepkiye neden oldu. Ekmek rafındaki ürünleri fark eden bir vatandaş, durumu görüntüleyerek yetkililere denetim çağrısında bulundu.

Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği yaz aylarında gıda ürünlerinin uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerektiğini belirten vatandaş, raf kontrollerinin düzenli yapılmasını istedi.

Küflenmiş gıdaların tüketici sağlığı açısından risk oluşturabileceğine dikkat çeken vatandaş, “Bu sıcak aylarda ürünlerin son kullanma tarihleri ve saklama koşulları daha sık kontrol edilmeli. İnsan sağlığı söz konusu” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, benzer durumların yaşanmaması için marketlerdeki ekmek ve diğer gıda ürünlerine yönelik kontrollerin sıklaştırılmasını talep etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter