1. Haberler
  2. ASAYİŞ
  3. Mersin’de Jandarmadan Dijital Farkındalık Eğitimi: 3 Okulda 680 Öğrenciye Siber Güvenlik Semineri

Mersin’de Jandarmadan Dijital Farkındalık Eğitimi: 3 Okulda 680 Öğrenciye Siber Güvenlik Semineri

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üç farklı okulda öğrenci ve öğretmenlere yönelik siber güvenlik eğitimi gerçekleştirdi. Akdeniz Mesleki Eğitim Merkezi, Mezitli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hacı Zarife Çelebi Aygar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen eğitimlere toplam 680 öğrenci ile 12 öğretmen katıldı.

Seminerlerde katılımcılara; siber zorbalık, sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gerekenler, güvenli internet kullanımı, dijital bağımlılık, dijital okuryazarlık ve kredi kartı dolandırıcılığı başlıklarında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Yetkililer, gençlerin dijital dünyada daha bilinçli, güvenli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesine katkı sunacak farkındalık çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.