HDP’liler İstiklal Marşı okumak zorunda değiliz deyip, Öcaalan propagandası yaptı, CHP’liler sessiz kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdeniz Belediye Meclisinde yaşanan tartışmada, HDP’li meclis üyesi Nuriye Aslan, “İstiklal Marşı’nı okumak zorunda değiliz” derken, bir başka HDP’li üye Nevzat Baran, “Siz, Abdullah Öcalan’a da zorla İstiklal Marşı okuttunuz” dedi. Ak Parti ve MHP’li üyeler sert karşılık verdi, Başkan Gültak ise, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumundaki herkes İstiklal Marşı okumak zorundadır” diyerek, Aslan’dan sözünü geri almasını istedi. Baran’ın sözlerinin meclis tutanaklarına geçmesini istedi ve hukuki işlem başlayacağını söyledi. Gültak, ‘Kimsenin burada bebek katili teröristin adını anmasına müsaade etmeyiz” dedi. CHP’li Meclis üyeleri ise ittifakları HDP’li Meclis üyelerinin İstiklal Marşı ve Öcalan propagandasına çıt dahi çıkaramadı. 

HDP’Lİ DEMİR, “RİTMİK ŞARKI OKUYAMAM”

HDP’lilerin İstiklal Marşı’na karşı saygısızlıklarının ardı arkası kesilmiyor. Akdeniz Belediye Meclisi’nde  HDP’li Meclis Üyesi Gülçin Demir geçtiğimiz aylarda İstiklal Marşı’nın okunduğu esnada dudaklarını bile kımıldatmazken kameralara yakalanmış, İstiklal Marşı’nı okumayarak yaptığı saygısızlık yetmezmiş gibi “Ritmik şarkı söyleyemem” diyerek kendini savunmuştu.

HDP’Lİ ASLAN, “İSTİKLAL MARŞI’NI OKUMAK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Akdeniz Belediyesi’nin Haziran Ayı Meclisi’nde ise yine HDP’li Meclis üyeleri hem İstiklal Marşı’na saygısızlıklarını sürdürdü, hem de Abdullah Öcalan propagandası yaparak, meclisi yine gerdiler. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanmasıyla ilgili madde, komisyonlarda oy çokluğuyla reddedilirken, genel kurulda da yine HDP ve CHP’li üyeler tarafından komisyonların kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece Akdeniz Belediyesi ile Diyarbakır Belediyesinin kardeş şehir olması engellendi. Muhalif üyeler, kayyum gerekçesiyle ret oyu verdiklerini söylerken, AK Parti ve MHP’li üyeler teröre bulaşmış bir yönetimin yasalar karşılığında hesap verdiğini belirttiler. Gerilen ortamda HDP’li Meclis üyesi Nuriye Aslan, “Biz burada İstiklal Marşı’nı okumak zorunda değiliz” dedi. 

GÜLTAK, “HERKES İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUMAK ZORUNDADIR”

Bunun üzerine AK Parti ve MHP’li üyeler sert çıkışlarda bulunurken, Başkan Mustafa Gültak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumundaki herkes İstiklal Marşı’mızı okumak zorundadır, sözünüzü geri alın” dedi. Aslan da sözünü geri aldı.

HDP’Lİ BARAN, “SİZ BU ÜLKEDE ÖCALAN’A ZORLA İSTİKLAL MARŞI OKUTTUNUZ”

Öte yandan bir başka HDP’li meclis üyesi Nevzat Baran ise “Siz bu ülkede Abdullah Öcalan’a zorla İstiklal Marşı okuttunuz” dedi. Baran’ın sözlerinin meclis tutanaklarına geçmesini isteyen Başkan Gültak, “Ben burada bebek katili teröristin adının anılmasına izin vermem, haddinizi bilin. Bu sözler tutanaklara geçsin, gerekli hukuki işlemleri başlayacağım” dedi.

CHP, İTTİFAKI HDP’NİN İSTİKLAL MARŞI VE ÖCALAN PROPOGANDASINA ÇIT ÇIKARAMADI
Bu arada, HDP’li üyelerin İstiklal Marşı ve Abdullah Öcalan üzerinden yaptıkları bu propagandaya CHP’li üyelerin sessiz kalması dikkat çekti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir