GÜLTAK: “GELİN SİZ DE KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK VERİN, BİRLİKTE YAPALIM”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de kentsel dönüşümü başlatan ilk belediye başkanı Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde bir kez daha kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. Elazığ depreminin ardından yaptığı kentsel dönüşüm çağrısına Başkan Seçer tarafından “Şov yapma” diyerek kulak tıkandığını anımsatan Başkan Gültak bir kez daha kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, “Çay’da Çilek de Şevket Sümer’de kentsel dönüşümü hazırlayın gelin birlikte Ankara’ya gidelim. Gelin siz de kentsel dönüşüme destek verin. Birlikte yapalım.” dedi. Göreve geldiği günden bu yana kaçak yapılarla mücadele ettiğinin de altını çizen Gültak, “Kaçak yapı cezalarına CHP ve HDP üyelerinin şerh kararları vardır. Yani kaçak yapıyı destekliyor arkadaşlar. 20 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mezitli, Yenişehir ve Akdeniz ilçe belediyelerini siz yönettiniz. Peki bu kadar kaçak yapıya neden izin verdiniz?” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Mecliste gündem dışı maddelerde söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bir kez daha kentsel dönüşüm vurgusu yaptı. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremlerinin ardından kentsel dönüşümün öneminin gözler önüne serildiğinin altını çizen Başkan Gültak, Elazığ depreminin ardından yaptığı kentsel dönüşüm çağrısına Başkan Seçer tarafından “Şov yapma” diyerek kulak tıkandığını anımsattı. Başkan Gültak bir kez daha kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, “Çay’da Çilek de Şevket Sümer’de kentsel dönüşümü hazırlayın gelin birlikte Ankara’ya gidelim.” dedi.

Bazı meclis üyelerinin yaşanan deprem felaketinde devletin yeterli şekilde çalışmadığı iddialarının üzerine Türkiye’nin çok büyük bir devlet olduğunu ve devlet başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının parti gözetmeksizin insan odaklı olarak çalıştığının altını çizen Başkan Gültak, “Büyük acılar yaşıyoruz. Avrupa’daki bilim adamlarının İngilizce yazdığı makaleleri Türkçe’ye çevirdiğinizde, binlerce yıllık kara harekatından bahsediyor Avrupalı uzmanlar. 100 yıl falan diyorlar ama öyle değil. Çok büyük bir afetten bahsediyoruz. Bunun altını bir çizelim. Bedriye hanım, konuşuyor aslında arkadaşlara söylüyorum. Konuşmayın, konuştukça bana imkan tanıyorsunuz. Üzülüyorum, çünkü bizim devletimiz büyük bir devlet. İlk günden beri ordadır. Cumhurbaşkanımız kaç kere gitmiştir ve hala da gitmeye devam ediyordur. Bakanlarımız ordadır. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Herkes hizmet etmiştir. Büyükşehir de hizmet etmiştir, Yenişehir’de hizmet etmiştir. Akdeniz’de hizmet etmiştir. Bunları konuşmayı biraz hoş bulmuyorum ama siyaset algı üzerinden gittiğinden dolayı konuşmazsak da biz bir şey yapmıyoruz da herkes bir şeyler yapıyor gibi algılandığından dolayı, halkımdan da bu konuşmayı yaptığımdan dolayı özür diliyorum.

“ÇAY, ÇİLEK’TE KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNCEKİ DÖNEMDE BAŞKAN HDP’LİLER HAYIR DEDİ”

Çok ilginçtir, Çay Çilek Mahallelerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projelerinde bundan önceki HDP’li meclis üyeleri ve belediye başkanının yürütmeyi durdurma kararı vardır ve kazanmıştır. Bizden önceki belediye başkanı kentsel dönüşüme hayır demiştir ve dava açmıştır. Mantık aynı, baktığınızda

“AYNI MANTIKLA BU DÖNEM CHP VE HDP MECLİS ÜYELERİ ÇAY MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜME RET, BARIŞ MAHALLESİNDE EVET DEDİLER”

Akdeniz Belediyesinde Çay Mahallesiyle ilgili kentsel dönüşüm oylamasında aynı mantık devreye girmiş CHP ve HDP meclis üyeleri ret oyu vermiştir kentsel dönüşüme. Ne ilginçtir ki Barış Mahallesinde yapılan kentsel dönüşüme CHP ve HDP üyeleri evet demiştir. Büyük bir çıkmaz var burada. Bir yere hayır, diğer yere evet. Bunu halkın takdirine bırakıyorum. Bunlar meclis tutanaklarında mevcuttur. Çok ilginçtir ki Allah bir daha bize böyle bir acıyı yaşatmasın.

“GÖREVE GELDİĞİM GÜNDEN BU YANA KAÇAK YAPIYLA UĞRAŞIYORUM”

2021 ve 2022 yıllarında geldiğimden günden beri kaçak yapıyla uğraşıyorum. Her seferinde ceza kesiyorum ve savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Bir siyasetçinin pek yapmayacağı iş ama herkes kendi döneminden sorumlu. 10 yıl sonra birilerinin benim kapımı çalmasını istemiyorum, vicdanım rahat yatmak istiyorum. 2021 ve 2022 yılları arasında kaçak dosyalarda biliyorsunuz encümen ceza kesiyor, bunlar da mevcuttur.

“CHP VE HDP ÜYELERİNİN KAÇAK YAPI CEZALARINA ŞERH KARARLARI VAR”

CHP ve HDP üyelerinin şerh kararları vardır, kaçak yapı cezalarına. Yani kaçak yapıyı destekliyor arkadaşlar. Bunların fotokopilerini alıp mahalle mahalle gezip, biz ceza kesilmesini istemiyoruz. Başkan istiyor demişlerdir. Bunların hepsi delillidir, ispatlıdır zamanı geldiğinde basınla paylaşacağım.

Çok ilginçtir, kentsel dönüşüm dediğiniz iş sadece TOKİ’nin yapacağı bir iş olduğu gibi belediyelerin de yapacağı bir iştir veya da ortak olarak yapacakları bir iştir. Altını çizdik, encümende kaçağa hayır diyen arkadaşlar belli, ceza kesenler belli, mahkemeye verenler belli, mecliste hayır oyu verenler belli. Bunları kamuoyuyla özellikle paylaşmak istiyorum.

“RİSKE GİRİP İNSANLARA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ ANLATTIK, EĞER BİZ O İNSANLARA GÜVEN TEŞKİL ETMESEYDİK, KİMSE BİZE DE TOKİ’YE DE GÜVENMEZDİ”

Şimdi gelelim, Akdeniz Belediyesini kullandığınız için cevap hakkı doğdu bana. Belediye başkanı için en önemli şey riske girmektir. Hele hele Akdeniz’deyseniz. Hele hele karşınızda siyasi figürler sizinle ilgililer iftiralar atarak, yalanlar atarak, insanları kandıran yüklü bir enerji varsa karşınızda, en büyük iş riske girip elleri kolları sıvazlayıp oradaki insanlara kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu anlatmanız gerekiyor. Anlatmadığınız takdirde hepsi kağıt üzerinde kalıyor. Mustafa Gültak burada devreye giriyor. Barış Mahallesinde %94 oranında anlaşma sağlamış durumdayız. Eğer biz o insanlara güven teşkil etmeseydik, kimse bize de TOKİ’ye de güvenmezdi. Aynı şekilde Çay Mahallesinde de ben görüştüm.

“ÇAY MAHALLESİNDE CUMA GÜNÜ ANAHTARLARI TESLİM EDECEĞİZ”

Buradan Çay Mahallesindeki arkadaşlara da müjdesini vereyim, Cuma günü anahtarları teslim edeceğiz. Turgutreis’te, Barış Bahçe de hem de Çay Mahallesinde riskli alanlar inşa edilmesini bizim belediyemiz talep etmiştir. Bu da bizim için siyasi bir risktir, vatandaşla karşı karşıya geliyorsunuz.

“AKDENİZ’DE TOKİ’YLE BİRLİKTE BİN KONUTU BİTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Bütün projelerin çiziminde Akdeniz Belediyesi müdahil olmuştur. Kamulaştırma davalarının %66 üzerine çıkmanız gerekiyor ki bizde %94 olmuştur. Tüm bu süreci Akdeniz Belediyesi yapmıştır, TOKİ yapmamıştır. Bunun gibi imarın hazırlanmasında özellikle Bahçe Barış’ta kendimiz hazırladık sonrasında da Büyükşehir’e getirdik. Riskli alan ilan edilmesi ve kentsel dönüşümle ilgili bütün çalışmaları Akdeniz Belediyesi başlatmıştır. Yani kısacası bugün 1000 konutu bitirmenin gururunu yaşıyoruz. TOKİ’yle birlikte. Ben hiçbir zaman bunu saklamadım. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre Şehircilik bakanımıza ve TOKİ’ye teşekkür ettim. Ben hiçbir zaman tek başıma Akdeniz Belediyesi yapıyor demedim. TOKİ’yle birlikte yapıyoruz dedim. Teşekkür ediyorum. Akdeniz Belediyesinde riski alan, vatandaşı ikna eden biziz. Bunlar olmasaydı kentsel dönüşüm hayaldir.

“ELAZIĞ DEPREMİNDEN SONRA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI YAPMIŞTIM, ŞOV YAPMA DEMİŞTİNİZ”

Elazığ depreminden sonra bir konuşma yapmıştım. Kentsel dönüşümün önemini bahşetmiştik. Siz de bize şov yapma demiştiniz! Biz dedik ki, her şeyi devletten beklemeyelim. Bir kısım da vatandaşın artık riske girmesi lazım, elini cebine atması lazım demiştik. O videoyu aldı arkadaşlar bizi trent topik yaptı, teşekkür ediyorum.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAZIRLAYIN, GELİN ANKARA’YA BİRLİKTE GİDELİM”

Daha önce de söyledim lütfen gelin Çay da Çilek de büyükşehir olarak kentsel dönüşüme girin dedim ama girmediniz. Şimdi geç de olsa daire başkanlığını açıyorsunuz hayırlı uğurlu olsun. Buradan yine sesleniyorum gelin Çay’da Çilek de Şevket Sümer’de kentsel dönüşümü hazırlayın gelin birlikte Ankara’ya gidelim. Gelin siz de kentsel dönüşüme destek verin. Birlikte yapalım.

“BU KADAR KAÇAK YAPIYA 20 YILDIR NEDEN İZİN VERDİNİZ?”

Bakın Türkiye Cumhuriyeti’nde bugüne kadar 23 defa imar affı yapılmış. Bu sadece bizim iktidarımızda olan bir durum değil. CHP’li Belediye Başkanlarına sesleniyorum; 20 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mezitli, Yenişehir ve Akdeniz ilçe belediyelerini siz yönettiniz. Peki bu kadar kaçak yapıya neden izin verdiniz? Tarih tüm bunları kayıt altına aldı. Kimlerin kentsel dönüşüme karşı olduğunu, kimlerin encümende kaçak yapılara göz yumduğunu tarih kaydetti.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir