Gültak: “Emniyete ve yargıya suç örgütü demek ancak bir terör örgütüne yakışır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’li Meclis üyesi Bedriye Kuş, taraflarına gerçekleştirilen terör operasyonu nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti emniyet ve yargısını organize suç örgütü olmakla suçlarken, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dinamikleri ile oynamanın, emniyete ve yargıya suç örgütü demenin ancak ve ancak bir terör örgütüne yakışacağını söyleyerek, “Atatürk’ün kemiklerini sızlattınız” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’ başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz hafta yapılan ‘Temizleme’ operasyonunda gözaltına alınan ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP’li meclis üyeleri algı yaratmaya devam eti. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, yapılan operasyonun bir rehine operasyonu olduğunu, operasyonu yapan savcılık ve emniyetin organiize suç örgütü olduğunu söylemesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dinamikleri ile oynamanın, emniyete ve yargıya suç örgütü demenin ancak ve ancak bir terör örgütüne yakışacağını söyledi. Konuşmasının devamında yaptığı çalışmalardan da bahseden Gültak, “İyi şeyler yaptığımın göstergesi. Partimi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Bize oy veren oy vermeyen tüm Akdeniz halkına teşekkür ediyorum. 2024 martta Akdeniz halkı kararını verecek. Büyükşehirin gündeminde olmak hoşuma gidiyor. Bu kadar gündem maddesi varken Akdeniz’i konuşmak benim ne kadar doğru yolda olduğumu gösteriyor” diye konuştu.

“Bir belediye başkanı borç alıyor diye rantçı ilan etmek cehalattir”
“Bir belediye başkanının borç alması satış yetkisi almasını kamuoyunda rant olarak anlatmak demek cehalettir” diyen Gültak, “Bugün Büyükşehirde borçlanma aldı. Partisi ne olursa olsun belediye başkanlarımız rantçımı ilan edelim. Denetim kurulu üyelerimizin çoğunluğu HDP ve CHP’li üyelerdedir. Senede bir kez her partiden bir denetleme kurulu seçiliyor, mali müşavirler odasından kendi istedikleri bir ismi komisyonun içerisine getirip koyuyorlar. Biz miyiz rantçı? Bir eksik varsa adalet karşısında denetim komisyonu da sorumludur. Hiç bir şey bulamıyorlar. Çamur at izi kalsın yapmaya çalışıyorlar. Boş. Tüm bu lafları söyleyenlere geri iade ediyorum” şeklinde konuştu.

“Atatürk’ün kemiklerini sızlattınız “
“Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dinamikleri ile oynamak, emniyeti ve yargıya suç örgütü demek ancak ve ancak bir terör örgütü tarafından yapılır” ifadelerini kullanan Gültak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Atatürk’ün kemiklerini sızlattınız. Kimse bu devletin temeliyle oynamaya kalkmasın. Biz olağanüstü toplantımızı bir hafta önceden ilan ettik. Biz Büyükşehirde borçlanma verdik, yine alamıyoruz. Biz neden borçlanamıyoruz? Bir yerden talimat mı geliyor? Burada da bir adaletsizlik var. HDP ve CHP’nin algı operasyonu yaptığını görüyoruz. Son mecliste Cumhur İttifakı Meclis üyeleri 15’ti. Diğer oyunu belli eden meclis üyelerinin sayısı 16’dıydı. Bu arkadaşlar meclise gelip konuşsalardı, demokratik haklarını kullansalardı 16’ya 15 istemediğiniz maddeleri reddederdiniz. 16 kişiydiniz. Ama amacınız sadece algı yaratmaktı. Kirli emellerinizle Akdeniz’in kirletmeyin. Akdeniz sizi meclise gelmeyin diye seçmedi. Kirli oyunlarınızı bırakın. Ne emniyetimizi, ne savcılarımızı zan altında bırakmayınız.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir