Mersin’in Erdemli ilçesinde vatandaşlar, Erdemli Belediyesi’nin geleneksel iftar programında aynı sofrada bir araya geldi. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan buluşmada deniz kenarında kurulan sofralarda yaklaşık 10 bin kişi dua ederek orucunu birlikte açtı.
İftar öncesinde vatandaşlar davul-zurna ve maniler eşliğinde iftara davet edilirken, Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleşen programda meddah, Nasrettin Hoca, İbiş, semazen, kum sanatı, Hacivat-Karagöz, ateşbaz gösterileri ve konser yer aldı. Çocuklar için kurulan oyun parkurunda çeşitli etkinlikler düzenlenirken, yüz boyama yapıldı ve balon dağıtıldı.
Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ramazan’ın manevi ikliminde vatandaşlarla aynı sofrada buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “11 ayın sultanı Ramazan ayında bugün Devlet Bahçeli Meydanı’nda vatandaşlarımızla birlikte iftar soframızda buluşuyoruz. 10 bin vatandaşımız bugün bizimle birlikte aynı sofrada iftarını açacak. İftar soframıza icabet eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Programa katılan vatandaşlar da toplu iftarın atmosferinden memnun olduklarını dile getirdi. Ayşe Tezcan, “Her gün evde yalnız başımıza iftar açıyorduk, bugün kalabalık toplu olarak iftarımızı açalım dedik. Hep birlikte Ramazan’ın maneviyatını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Kütahya’dan geldiğini söyleyen Ali Yavuz ise organizasyon için teşekkür ederek, “Gerçekten çok güzel, manevi bir duygu var burada. İnsanlar kaynaşmış, ortam çok güzel” dedi. Yasemin Bozkır da “Buranın atmosferi daha güzel, birlik kardeşlik bağımız çok güzel” diye konuştu. Hüseyin Bakkal ise toplu iftarların Ramazan’ın ruhuna yakıştığını vurgulayarak organizasyona teşekkür etti.
