1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” Şiir Yarışmasında Kazananlar Belli Oldu

“3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” Şiir Yarışmasında Kazananlar Belli Oldu

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdemli Belediyesi ile Mersin Yazarlar Derneği iş birliğinde düzenlenen **“3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu ve Mersin Konulu Şiir Yarışması”**nda dereceye giren eserler belli oldu. Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen yarışmaya, Mersin ve ilçelerinin yanı sıra farklı illerden toplam 56 şair katılım sağladı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda; birincilik ödülünü Uşak’tan Ömer Ali Şimşek, “Mersin Güzellemesi” adlı şiiriyle kazandı. İkincilik ödülü Isparta’dan Durmuş Kaya’nın “Mersin Destanı” adlı eserine verilirken, üçüncülük ödülü ise Adana’dan Hülya Çapar’ın “Tarihe Destan Yazdık” adlı şiirine layık görüldü.

Yarışmada ayrıca ilk onda; Mehmet İbiş (Karboğazı Destanı), Yusuf Öz (3 Ocak Destanı), Ersin Aydın (Kurtuluşun Kalesi), Abdullah Coşkun (3 Ocak’ta Yanan Hürriyet Meşalesi), Mehmet Boz (3 Ocağa Giden Yol) ve Yakup Gümüş (Kanla Yazılan Destan) yer aldı.

Düzenlenen ödül töreninde dereceye giren şairlere kitap seti ve teşekkür belgeleri, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve davetliler tarafından takdim edildi. Mersin’in kurtuluş ruhunu gelecek kuşaklara aktarmayı önemsediklerini belirten Başkan Kara, “3 Ocak, Mersin’in bağımsızlık ruhunun simgesidir. Bu anlamlı günü şiirle, sanatla yaşatmak bizim için çok kıymetli. Yarışmaya katılan ve emeği geçen tüm şairlerimizi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.