Akdeniz’in ticaret merkezi Mersin, uluslararası nitelikte bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Akdeniz Tekstil Fuarı, gerçekleştirilen açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuar; tekstil ve konfeksiyon sektörünün bölgedeki paydaşlarını aynı platformda buluşturarak, yeni iş birlikleri ve ticari bağlantılar için önemli bir zemin oluşturdu.
Organizasyonun komite başkanlığını MÜSİAD Mersin Şube Başkan Yardımcısı Salih Sağlam üstlenirken, açılış programına MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan ile yönetim kurulu üyeleri de tam kadro katılım sağladı. Açılışta yapılan protokol konuşmalarının ardından sahnelenen özel defile gösterisi ise katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Resmi açılışın Mersin Valisi Atilla Toros’un katılımlarıyla gerçekleşmesinin ardından protokol heyeti fuar alanındaki stantları ziyaret ederek firmalardan bilgi aldı. Programın dikkat çeken duraklarından biri de MÜSİAD Fuar Ofisi oldu. Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan; Vali Atilla Toros’un yanı sıra Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy’u ofiste ağırlayarak sektörün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
MÜSİAD Mersin Şubesi’nden yapılan açıklamada, fuarın önümüzdeki yıllarda kapsamının genişletilerek geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Mersin’in lojistik gücüyle tekstil üretim kapasitesinin birleşmesinin, bölge ihracatına önemli katkı sunacağı vurgulandı.
