Sudan’ın Kızıldeniz Eyaleti’nden gelen üst düzey heyet, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) ev sahipliğinde kentte bir dizi temasta bulundu. Görüşmelerde Mersin ile Kızıldeniz’in “stratejik liman kenti” kimliği öne çıkarılırken, ortak pazar olanakları ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesine yönelik başlıklar masaya yatırıldı.
DEİK Sudan–Türkiye İş Konseyi Başkanı Serdar Yıldızgörer’in eşlik ettiği heyette, Sudan Kızıldeniz Eyalet Valisi Mustafa Mohamed Nour Mahmoud ile Sudan Limanlar İşletmeciliği Şirketi Genel Müdürü Gaylani Mohamed Gaylani yer aldı. Heyet, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Başkan Yardımcısı Cem Bucuge ve Yönetim Kurulu Üyesi İdris Üstemel tarafından karşılandı.
Makam ziyaretinin ardından düzenlenen “Ülke Tanıtım Toplantısı”nda Sudan heyeti, Mersin iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, Sudan’da devam eden iç savaşın sona ermesi yönündeki temennilerini paylaşarak, barış ortamının oluşmasıyla birlikte ekonomik iş birliklerinin daha güçlü zeminde ilerleyeceğini vurguladı. Mersin ve Kızıldeniz’in benzer potansiyellere sahip iki liman merkezi olduğunu belirten Çakır, Sudan üzerinden bölge ticaretini büyütme hedefinde Mersin’in tecrübelerinin önemli bir referans olabileceğini kaydetti.
Sudan Kızıldeniz Eyalet Valisi Mahmoud ise Mersin’in ekonomik birikiminden yararlanmak istediklerini dile getirerek, Türkiye’nin üretim gücü ve ürün kalitesine duydukları güveni ifade etti. Mahmoud, amaçlarının yalnızca ikili ticareti artırmak olmadığını, çevre pazarlara yönelik ortak açılımlar geliştirmeyi de hedeflediklerini söyledi.
