NE OLDU PEK Bİ KEYFİN YOK! İSTEDİĞİN GİBİ OLMADI MI? TORNİSTAN YAPAN SEÇER’İN ADAYLIĞI TEHLİKEDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin 38. Kurultay’ında önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu, sonrasında ise 2. Tur’a Kılıçdaroğlu’nun mağlup girmesiyle birlikte Özgür Özel’i desteklemeye başlayan Vahap Seçer’in etekleri tutuşmaya başladı. Kongre öncesinde hem kendi adaylığını ilan eden hem de ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağını belirlemek için harekete geçen Seçer, sessizliğe büründü. CHP’li Seçer, şimdi henüz aday adayı olduğunu ve genel merkez ile halka güvendiğini söylemeye başladı. Adayları halkın belirleyeceğini ifade eden Seçer, “Halka rağmen siyaset olmaz, halkla inatlaşılmaz. Halkın sesine kulak vereceğiz. Sokağın sesini dinleyeceğiz. Sokak kimin sesini yüksek sesle söylüyorsa, adaylarımızın o isim olacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Geçtiğimiz günlerde 38. Kurultayı yapılan Cumhuriyet Halk Partisinde, gerçekleştirilen genel başkanlık seçimlerinde sandıklarda beklediği sonuç çıkmayan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bir anda ağız değiştirdi. Kongrenin ilk turunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Seçer, sandıkların açılmasıyla taraf değiştirip Özgür Özel’i desteklemeye başlamıştı.  Özel’in de Genel Başkan olduktan sonra “3 belediye başkanı hakkında sahadan olumlu bir şey duyamıyorum, değişebilir” açıklamasının ardından panikleyen Seçer, Kılıçdaroğlu dönemindeki “Kesin adayım” sözlerini de rafa kaldırdı.

Özel yönetimindeki CHP’nin ilk Parti Meclisi toplantısında aday belirlenirken sonucuna kesin uyulacak temayül ve anketler denilerek açıklanan yol haritası, Seçer’i iyice panikletti. Büyük anket firmaları tarafından 11 CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı performans anketlerinde kendisine 10 ve 11. Sırada yer bulan Seçer, bugün kendisi için “Henüz aday adayıyım” demesi dikkat çekti.

ANKETLERDE DİP YAPIYORDU!

CHP Mersin Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Pikniği’ne katılan Vahap Seçer’in, burada yaptığı konuşmada, “Halka rağmen siyaset olmaz, halkla inatlaşılmaz. Halkın sesine kulak vereceğiz. Sokağın sesini dinleyeceğiz. Sokak kimin sesini yüksek sesle söylüyorsa, adaylarımızın o isim olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bu partinin sahibi, partinin Türkiye’deki tüm üyeleridir, Mersin’deki tüm üyeler bu partide hak sahibidir. Dolayısıyla çalışan, hak eden, CHP’de yerel seçimde aday olacak. Zaten sokaktan ismi yükselen ya da belediye başkanı ise yaptığı hizmetlerle halkın gönlüne taht kuran insanın önünde hiç kimse duramaz” diyerek anketlerin önemine ve temayüle vurgu yapması dikkatlerden kaçmadı.

“ŞU ANDA ADAY ADAYLIĞI NİTELİĞİ TAŞIYORUZ”

Kılıçdaroğlu döneminde adaylığını ilan eden hatta ilçe belediye başkan adaylarını bile belirlemeye kalkan Vahap Seçer, Özel cephesinden peş peşe gelen açıklamalarla adaylığının zora girdiğini de kabullendi.

Seçer, “Şu anda süreç başlamadı. Şu anda aday adayı niteliği taşıyoruz. Biz belediye başkanı olabiliriz. Diğer 11 büyükşehirde, ilçe belediyelerinde CHP’li ilçe belediyelerinde başarılı belediye başkanları ile yola devam edilir, başarısız belediye başkanları değiştirilir” diyerek kendisinin adaylığının da henüz netlik kazanmadığını ima etti.

“GENEL BAŞKANIMIZA İNANCIM TAM!”

Yeni Genel Başkan Özel’e de mavi boncuk veren Seçer, şöyle devam etti: “Ben Sayın Genel Başkanımıza da yetkili kurullarımıza da inancım tamdır, hepsi değerli, siyaseti ve CHP’nin geleneğini bilen insanlardır. 2024 seçimlerinde partimizi başarılı çıkaracak kararların altına imzalarını atacaktır. Bundan en ufak bir şüphem yoktur.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir