Muhteşem Yüzyıl dizisi, The Sandbox Metaverse’de oyun olarak yayında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü Türk televizyon dizisi “Muhteşem Yüzyıl”, artık The Sandbox Metaverse’de oyun olarak hayat buluyor! Tims Productions tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği dizi, 16 Nisan itibarıyla oyun deneyimi olarak erişime açıldı.

“Muhteşem Yüzyıl”, 140’tan fazla ülkede yayınlanarak 500 milyondan fazla izleyiciye ulaşmış, dünyada en çok izlenen Türk dizisi unvanını taşıyor. Bu sefer ise dizinin tarihi atmosferi, oyun formatında izleyicilere sunuluyor.

Oyun, Muhteşem Yüzyıl hayranlarının yanı sıra tarih ve strateji oyunlarına ilgi duyan geniş bir kitleyi hedefliyor. Oyuncular, kendi imparatorluklarını kurabilecek, dizinin efsanevi karakterleri Hürrem Sultan ve Sultan Süleyman’ın avatarları ile diplomasi yürütebilecek, ordular yönetebilecek ve imparatorluğun geleceğini belirleyebilecekler.

Temmuz 2023’te Paris’te düzenlenen global lansmanla duyurulan bu iş birliği, Muhteşem Yüzyıl’ı The Sandbox metaverse’e giren ilk Türk dizisi ve The Walking Dead’den sonra bu evrene dahil olan ikinci global dizi yapmıştır.

Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısı Timur Savcı, iş birliği hakkında yaptığı açıklamada, “Yayınlandığı günden bu yana kırdığı rekorlar ve imza attığı ilklerle uluslararası televizyonculuğun mihenk taşlarından biri olan Muhteşem Yüzyıl ekibi olarak, bu yeni ve heyecan verici macerada The Sandbox ekibiyle iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

The Sandbox’un COO’su ve Kurucu Ortağı Sebastien Borget ise, Muhteşem Yüzyıl’ın oyun olarak entegrasyonunun tarihi ve kültürel bir fenomenin dijital dünyada da yeni bir heyecan yaratmasını sağlayacağını ifade etti.

The Sandbox ülke müdürü Arslan Kiran ise, “The Sandbox-Muhteşem Yüzyıl ile tarih ve strateji tutkunlarını Osmanlı İmparatorluğu’nun gizemli dünyasına davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

The Sandbox web sitesi üzerinden dileyen herkes, 16 Nisan’dan itibaren “Muhteşem Yüzyıl” oyununu deneyimleyebilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir