Yaklaşık 30 dakika süren şiddetli dolu yağışının ardından Mersin’de cadde ve sokaklar, adeta kara gömülmüş gibi beyaza büründü. Sabah saatlerinde Toroslar’ın zirvelerinde kar olarak başlayan yağış, akşam saatlerinde şehir merkezinde bir anda etkisini artırarak doluya dönüştü. Misket büyüklüğündeki dolu taneleri, kente alışılmışın dışında bir kış akşamı yaşattı.
Aralıksız devam eden yağış, özellikle ana arterlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düşmesi ve yolların kayganlaşması nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti, trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı.
Yağışın dinmesiyle birlikte ortaya çıkan manzara ise kar yağışını aratmadı. Kentin pek çok noktasında yerler tamamen beyaza bürünürken, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar dolu anlarını cep telefonlarıyla kaydetti. Kısa sürede sosyal medya platformlarında Mersin’den çok sayıda dolu görüntüsü paylaşılırken, bazı vatandaşlar da yerde biriken dolu taneleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
