1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Mersin’de kadın davulcular vatandaşları manilerle sahura uyandırdı

Mersin’de kadın davulcular vatandaşları manilerle sahura uyandırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdemli Belediyesinin öncülüğünde Kadın Mehteran grubunda yer alan gönüllü kadınlar, her yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan ayına Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından verilen eğitimle hazırlandı.

Son provalarını yapan kadınlar, vatandaşları davul eşliğinde maniler söyleyerek sahura kaldırdı. 4 yıldır düzenli olarak vatandaşları merkez mahallelerde sahura kaldıran kadın davulculara zabıta ekipleri de eşlik etti. Kadın davulculardan Şebnem Özçelik ” Yemeğimizi de yaparız, davulumuzu da çalarız” diyerek herkesin Ramazan ayını tebrik etti.

ANNE VE KIZI BİRLİKTE DAVUL ÇALIYOR

Kızıyla birlikte bu yıl da davul çalan Hatun Kırcılı,”Erdemli Belediyesi’nin kadın mehteran takımındayız, gündüz provamızı yaptık, şimdi de vatandaşlarımız sahura kaldırıyoruz. Çok mutluyuz, gönüllü olarak bu işi yaptığımız için de çok huzurluyuz” diye konuştu. Annesiyle birlikte davul çalan 19 yaşındaki Melisa Kırcılı da, annesiyle birlikte bu yılda vatandaşları sahura kaldırdıklarını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Kadınların destekçisi olan Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ise “Tabi kadınlarımız da hayatın her alanında varlar. Sahurda sahadalar. Erdemli Belediyesi olarak Ramazan’a kadınlarımızla birlikte hazırız’’ diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir