Mersin’in Yenişehir ilçesi, triatlon tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Mersin Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası, Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve ulusal yarışlar, 20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.
Bu heyecan verici etkinlikte, 29 ülkeden toplam 380 sporcu, Akdeniz’in mavi sularında yüzecek, palmiyelerin gölgesinde bisiklet sürecek ve Mersin’in eşsiz sahilinde koşacaklar. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin halkını, hafta sonu Yenişehir sahil şeridinde gerçekleşecek yarışları izlemeye davet etti.
2019 yılında göreve gelmesiyle birlikte Yenişehir Triatlonu’nu düzenleyen Mersin Yenişehir Belediyesi, kısa sürede Avrupa’nın en prestijli triatlon organizasyonlarını ve önde gelen triatletleri Mersin’e çekmeyi başardı. İlk kez 2019’da düzenlenen triatlon yarışıyla başlayan başarı hikayesi, geçtiğimiz yıl Avrupa yarışlarını kente taşıdı ve şimdi de Dünya Paratriatlon Kupası’na ev sahipliği yapacak.
Yenişehir’de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası, mücadele eden sporcular için Paris Olimpiyatları’na katılabilme fırsatı sunacak. Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle gerçekleşecek yarışlarda, dünyanın en iyi paratriatletleri ve Avrupa’nın gelecek vaat eden genç triatletleri, Yenişehir sahil şeridi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda kıyasıya mücadele edecekler.
20-21 Nisan tarihlerinde düzenlenecek yarışlarda sporcular, ilk olarak Fenerbahçe Meydanı’ndan denize girip 750 metre yüzecekler. Denizden çıkan sporcular, bisiklete binip Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürecekler. Ardından, etabı tamamlayan yarışmacılar, son olarak 2 tur olacak şekilde 5 kilometre koşacaklar.
“Bizim için büyük bir gurur”
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bu önemli organizasyonların Mersin’in tanıtımı ve marka değeri açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Özyiğit, “Dünya Triatlon Birliği’nin 2024 yarış programında Mersin ve Yenişehir’in yer alması bizim için büyük bir gurur. Kentimizin tanıtımına katkı sunuyoruz ve dünyanın dört bir yanından sporcuları Mersin’de ağırlıyoruz. Bu organizasyonlar, çocuklarımıza ve gençlerimize ilham oluyor ve gelecekte ülkemizi temsil edecek önemli başarılar elde etmelerine yardımcı olacak” dedi.
Bu heyecan verici etkinliğe katılmak ve triatlonun heyecanını yaşamak isteyenler için 20-21 Nisan tarihlerinde Yenişehir sahil şeridinde unutulmaz bir deneyim yaşanacak.