Mersin esnafı Seçer’i, Kılıçdaroğlu’na şikayet etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i şikayet ederek, “Bir insanın ekmeği onurudur, insan ekmeği için gerekirse kendini yakar. Mersin çarsısındaki tüm esnafların onur ve rızık mücadelesini sizin vicdanınıza teslim ediyorum” dedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, AVM yapacağı iddiasıyla usulsüz bir şekilde yıkmaya çalıştığı iddia edilen Zafer Çarşısı’nın yıkımı çabalarına karşı direnen Mersin Çarşı Esnafları Derneği, şikayetlerini bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti. Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, “40 yıllık esnafların sokağa atılmasına dur deyin” dedi.

Vahap Seçer’in, ‘deprem’ bahanesiyle özel bir firmadan alınan riskli’ raporu ile usulsüzce yıkmak istendiği ileri sürülen Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanı ile Zafer Çarşısından ’40 yıllık esnafların sokağa atılmasına dur deyin’ demek için Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü ve beraberindeki heyet, Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i şikayette bulundu.

Esnaf yıkıma karşı yargıya gitse de Seçer ve ekibinin yıkım için acele etmesine isyan eden ve düzenlediği ‘Rızık Kutsaldır’ basın toplantıları ile tepkisini kamuoyuyla paylaşan Mersin Çarşı Esnafları Derneği, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gitti.

‘KILIÇDAROĞLU’NA USULSÜZLÜKLER DOSYASI SUNULDU’

Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği ziyarette, 2 defa ‘Rızık kutsaldır’ başlığıyla yaptıkları eylemlerde kamuoyu ile paylaştığı usulsüzlükleri hazırladığı dosya halinde Kılıçdaroğlu’na sundu.

Algüllü, “Bir insanın ekmeği onurudur, insan ekmeği için gerekirse kendini yakar. Mersin çarsısındaki tüm esnafların onur ve rızık mücadelesini sizin vicdanınıza teslim ediyorum” dedi.

“40 yıllık esnafaların sokağa atılmasına dur deyin” dediğini belirten Başkan Bekir Algüllü, Mersin çarşı esnafları ve Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında esnafların mağdur edilmesine yol açan, esnafların bir çözüm bulunmadan sokağa atılmasına ve hatta elektrik ve suyunun kesilmesi sürecine girilerek çağ dışı uygulamalara imza atılmasına tepki gösteren Algüllü, belgeleri de paylaştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir