Kaçak Emlakçılara ceza dönemi başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, yetki belgesi olmayanların ‘Kaçak Emlakçı’ muamelesi göreceğini belirterek, büyük miktarlarda idari ve hukuki para cezalarına çarptırılacağını söyledi.
 
‘Yetki Belgesiz’ emlakçılık yapmaya kalkanların ‘Kaçak Emlakçı’ muamelesi göreceğini belirten Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, “Bu kişi ve işletmeler büyük miktarlarda idari ve hukuki para cezelarına çarptırılacaklardır” dedi. 
Canpolat, “Bu ve buna benzer işlemleri yapan kaçak, çantacı, ayakçı ve kravatlı soyguncular artık ihbar edilmeleri halinde büyük bedeller ödeyecekler” diye konuştu. 
Tüm meslektaşlarına seslendiğini kaydeden Mehmet Sinan Canpolat, “Artık bir devir kapanıp bir devir açılıyor. Vatandaşlarımızın emlak işlemlerini yaptıracakları işletmelere yetki belgelerini istesinler. Yoksa ve  herhangi zor bir durumda karşılaşırlarsa Ticaret Bakanlığı’na veya Ticaret İl Müdürlüklerine ihbar etsinler. Bilgi verin ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın ve cezalandırılsın” dedi. 
Canpolat, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yetki belgesi almamış kişilerin tespit edilmesi amacıyla bir ihbar mekanizması oluşturulmuştur. Söz konusu ihbar mekanizmasına  https://ttbs.gtb.gov.tr/ adresinden e-devlet şifrenizle girerek ihbarda bulunabilirsiniz” şeklinde konuştu. 
Meslektaşlarına birlik ve beraberlik çağrısı yapan Canpolat, “Hep beraber mesleğimize zarar veren, yaptığı bireysel hatalar ile adımızı kötüye çıkaran, karalayan, lekeleyen, bizleri müşterilerimizin yüzüne bakamaz hale getiren kaçak, göçek, çantacı, ayakçı ve halkın parasına göz koyanlara izin ve geçit vermeyelim” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir