Gültak: Dönüşüme destek verin en modern tesisleri beraber yapalım

featured
PaylaÅŸ

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdeniz Belediye BaÅŸkanı Mustafa Gültak, ilçenin son 40 yılda kontrolsüz ÅŸekilde büyüdüğüne dikkat çekerek, “Kentsel ya da yerinde dönüşüm. Adına ne derseniz deyin. Gelin destek verin, bu ÅŸehri beraber dönüştürelim. En modern tesisleri beraber yapalım” dedi.

Gültak, Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısında yaptığı konuşmada, kentteki pazar yerlerinin iyileştirilmesi ve yeni pazar yerlerinin kurulması hususunda meclis üyelerinden gelen talep ve eleştirileri yanıtladı.

“Yer yoksa nasıl bir semt pazarı yapacağız?”

BaÅŸkan Gültak, mahalle aralarına kurulan semt pazarlarına lavabo ve tuvalet konulması hatta yeni sabit semt pazarları yapılarak bu sorunun tamamen ortadan kaldırılması taleplerini deÄŸerlendirdi. Bulunan ortamlarda sabit lavabo koyma ÅŸanslarının olmadığını, bu sebepten pazar yerlerine mobil lavabolar getirileceÄŸini söyleyen Gültak, “Yine aynı yere geldik. Kentsel ya da yerinde dönüşüm. Adına ne derseniz deyin. Akdeniz Türkiye’nin en eski ilçelerindendir. Bu cadde ve sokaklarda oturan insanlarımızı maÄŸdur etmeden, eÄŸer gerekli cadde, sokak, semt pazarları, okulları, cem evleri, cami, kilise, oyun parkı istiyorsak bu ÅŸehri el birliÄŸi ile dönüştürmek zorundayız. Nusratiye, Yeni Mahalle, Bahçe, Åževket Sümer, GüneÅŸ’te daha birçok mahallemizde belediyeye veya hazineye ait bir arazi yoksa ben bu konuda belediye baÅŸkanlığı yetkisini sizlere de vereyim. Yer yoksa nasıl bir semt pazarı yapacağız?” ifadelerini kullandı.

“Destek verin hep beraber dönüştürelim”

BaÅŸkan Gültak, “Bu ÅŸehrin modern bir ÅŸehir olması gerekiyor. Bu ÅŸehirde yaÅŸayan tüm halkların parklarının, çocuklarının oyun alanlarının, kadın ve erkeklerin spor alanlarının olması en büyük doÄŸal hakkıdır. Akdeniz 100 yıllık bir ilçedir. Son 40 yılda kontrolsüz bir ÅŸekilde büyüyerek insanların modern yaÅŸam tarzlarını oluÅŸturacak bir ilçe olmaktan uzaklaÅŸmıştır. Dolayısıyla gelin buna hep beraber destek verin. Bu ÅŸehri beraber dönüştürelim. Bu dediklerinizi en modern tesislerini de beraber yapalım” diye konuÅŸtu.

“Huzurunuzda söz veriyorum”

Akdeniz Belediyesi Meclis üyelerinden ricası olduÄŸuna vurgu yapan Gültak, şöyle devam etti; “Sıkıntılı olan pazar yerlerimizde gerekli yerleri lütfen tarayın. Bana milli emlak, belediye ya da hazine arazisi gibi, veyahut kirasını bizden almayacak ya da bağışa yakın bir ÅŸekilde yer verecek vatandaşımızı bulun lütfen. Varsa, ben sizin huzurunuzda söz veriyorum; hemen kapalı semt pazarı yapacağım.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir