1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. “Dünya Kadın Çiftçiler Günü”nde 6 bin üretici kadın buluştu: “Siz üretin, biz her alanda destekleyelim”

“Dünya Kadın Çiftçiler Günü”nde 6 bin üretici kadın buluştu: “Siz üretin, biz her alanda destekleyelim”

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin “Kadının Eli, Toprağın Bereketi” sloganıyla düzenlediği etkinlikte 13 ilçeden yaklaşık 6 bin kadın üreticiyle Tarsus Gençlik Kampı’nda bir araya geldi. Davul-zurna eşliğinde coşkulu karşılamayla başlayan programda Seçer, “Enerjimiz çok yüksek; çünkü siz varsınız” dedi.

“Üretim bir toplumun geleceğidir”

Kadınların üretimdeki yerine vurgu yapan Vahap Seçer, “Çiftçi demek üretmek demek. Üretim; bir toplumun her şeyi, geleceği, bağımsızlığıdır. 2019’dan bu yana ‘üreten insan belediyemizin başının tacıdır’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Siz üretin, biz yanınızdayız”

Kadınların ekonomik özgürlüğü için desteklerin süreceğini belirten Seçer, “Siz yeter ki çalışın, dimdik ayakta olun. Siz üretin; biz sizi her alanda destekleyelim” mesajını verdi. Tarımın stratejik önemine dikkat çekerek, “Tarım olmazsa aç kalırız; gelecekte savaşlar su ve gıda için çıkacak. Toprağımıza sahip çıkacağız.” dedi.

Sosyal politika ve yatırım başlıkları

Belediyelerin sosyal politikalara ağırlık vermesi gerektiğini belirten Seçer, “Türkiye’de her 6 kişiden biri yardıma muhtaç. Mersin Büyükşehir olarak sosyal politikalara öncelik veriyoruz.” diyerek sosyal yardım bütçesini %80 artırıp 1,5 milyar TL’ye çıkardıklarını açıkladı.
Kadın danışma merkezleri, hanım evleri, çocuk gelişim merkezleri ve üretici atölyelerini anlatan Seçer, tüm ilçelerde yeni atölyeler açacaklarını; çocuklar için Silifke, Mut, Anamur ve Erdemli’de yeni kampüslerin sırada olduğunu söyledi.

“Kadınlar tarımın bel kemiği”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “FAO araştırmalarına göre dünyayı küçük aile çiftlikleri doyuruyor; bu ailelerin mihenk taşı kadınlardır. Kadınların üretim isteği olmasa bunların hiçbiri olmaz.” dedi. Cumhuriyet kazanımlarının korunmasında kadınların rolünü hatırlatıp, “Kurtuluş Savaşı’nda nasıl hikâyeler yazıldıysa bugün de Mersin’de kadınlar yeni hikâyeler yazıyor; hepimiz Atatürk’ün mirasının muhafızıyız.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, üretici kadınların Seçer çiftine kendi ürünlerinden hediyeler takdim etmesi, yemek ikramı ve Türk Halk Müziği Orkestrası konseriyle sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.