CHP’Lİ SEÇER’İN TEK YÖNE ÇEVİRDİĞİ İSTİKLAL CADDESİ BOŞALDI, ESNAF KAN AĞLIYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, herhangi bir kurum görüşü almadan, esnafla istişare etmeden ben yaptım oldu mantığıyla tek yöne çevirdiği İstiklal Caddesi boşaldı, esnaf kan ağlıyor. Cadde esnafı kentin en işlek caddesinin tek yöne çevrilmesi ile birlikte Yenişehir, Mezitli istikametlerinden vatandaşların trafik çilesi nedeniyle caddeye uğramadıklarını işlerinde ciddi düşüş yaşandığını, geçimlerini sağlamakta güçlük çektiklerini dile getirerek, CHP’li Seçer’i yanlıştan bir an önce dönmeye davet ettiler. Cadde esnafı, caddeye yapılan bisiklet yolu nedeniyle de sık sık kazalar yaşandığını, vatandaşlarla motosiklet ve bisiklet sürücüleri arasında sürekli tartışma çıktığını, bu nedenle caddenin huzurunun bozulduğunun da altını çizdi.

 

Mersin’in en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde esnafın ve vatandaşların şikayetleri her geçen gün artıyor. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yenileme çalışması yapılarak tek yöne çevrilen İstiklal Caddesi’nde esnaflar caddenin tek yöne çevrilmesine tepki gösterdi. Caddenin tek yöne çevrilmesinden dolayı işlerinin çok düştüğünü ve geçimlerini sağlamakta güçlük çektiklerini belirten esnaflar, Mezitli ve Yenişehir’den gelen müşterilerin caddeye giriş yapamadıklarını belirtti.

Caddenin CHP’li Seçer’in yenileme çalışmasından sonra işlerinin azaldığını dile getiren esnaflar, Seçer’e tepki gösterdi. Esnaflar “Cadde yenilenirken proje hakkında hiçbir konuda fikrimiz alınmadı. İşlerimiz büyük ölçüde olumsuz etkilendi. Kazancımız çok düştü, eve ekmek götüremiyoruz. Kiralarımızı zor ödüyoruz” dedi.

Esnaflar cadde üzerinde yapılan bisiklet yoluna da tepki gösterdi. Bisiklet yolundan dolayı, vatandaşlarla motosiklet ve bisiklet sürücüleri arasında tartışmalar arttı.

ESNAF BAŞKAN GÜLTAK’TAN YARDIM İSTEDİ

İstiklal Caddesi’nin tek yön olmasından dolayı CHP’li Başkan Seçer’e tepki gösteren ve şikayetini Büyükşehir yetkililerine ileten esnaflar, geri dönüş alamadı. Bu nedenle Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a şikayetlerini ileten esnaflar, sıkıntılarının bir an önce giderilmesini talep etti. Başkan Gültak da esnafların sesini duyması ve geri dönüş sağlaması için CHP’li Seçer’e seslenerek esnafın çağrısına kulak vermesini istedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir