Büyükşehir’e hırsızlıkla mücadele için geldi, başına gelmeyen kalmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hırsızlıklarla baş edemediğini söyleyerek Makine İkmal Dairesi Başkanlığına getirdiği Sabahat Aslan’ın görevden alınmasının ardından uygulanan mobbing ve cezalar çevrecilerin tepkisine neden oldu. MERÇED avukatı Semra Kabasakal, “Sabahat Aslan ranta geçit vermediği için Daire Başkanlığı kadrosundan alınarak, Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak sürgün edilmesini ve ardından çeşitli cezalar verilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) başkanlığını da yapan Sabahat Aslan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından Akdeniz Belediyesi’nde makine mühendisi olarak çalışırken yatay geçişle Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı görevine getirilmişti. Seçer’in hırsızlıklarla baş edemediği için daire başkanı yaptığını söyleyerek makine ikmaldeki masraflarının 3’ten 1’e düşürdüğü için öve öve bitiremediği Sabahat Aslan geçtiğimiz aylarda görevden alınarak Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak atandı ancak Aslan’a yönelik mobbing ve cezaların ardı arkası kesilmedi. Aslan’ın başkanlığını yaptığı MERÇED üyeleri ise yaşananlara tepki için Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı. “Sabahat Aslan yalnız değildir” sloganlarının atıldığı basın açıklamasını MERÇED’in Avukatı Semra Kabasakal okudu.

KENTİN SEVİLEN İSMİ

Sabahat Aslan’ın Akdeniz Belediyesinde 1994-2019 yılları arasında kendi mesleği olan Makina Mühendisliği alanında çok başarılı işler yaptığını ifade eden Kabasakal, “Yıllarca çeşitli siyasi partilere sahip Belediye Başkanları ile çalışmıştır. Fazıl Türk, Muhittin Pamuk ve Mustafa Gültak ile birlikte çalışmalarından hiçbir sorun yaşamamıştır. Aynı zamanda Mersin Çocuk Hakları Derneği ve Mersin Çevre ve Doğa Derneklerinin Başkanlıklarını yürütmesinin yanında Doğu Akdeniz Çevre Derneklerinin de Ortak Sekreterliğini yapmaktadır. Kentimizde ve Ülkemizde Emek ve Demokrasi alanında yürütülen çalışmalara da ciddi katkılar sunmuş olup, Kentimizin sorunlarının çözümünde çok emek harcamıştır. 2019 Yerel seçimlerde Vahap Seçer Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı iken Çevre ve Çocuk alanında derneklerimizle ve diğer Sivil Toplum Örgütleriyle birlikte ortak çalışma yapacağına dair taahhütte bulunmuştur” dedi.

RANTA GEÇİT VERMEDİ YOL BAKIMA SÜRÜLDÜ

“Vahap Seçer seçimleri kazandıktan sonra Makina İkmal Şube Müdürlüğünde hırsızlıklarla baş edemediğini ifade ederek Dernek Başkanımız Sabahat Aslanın Akdeniz Belediyesinden Mersin Büyükşehir Belediyesi ne Makina İkmal Müdürlüğüne yatay geçiş yapması için teklifte bulunmuştur. Ancak Akdeniz Belediye Başkanlığı Sabahat Aslanın yapmış olduğu çalışmalardan çok memnun olduğunu belirterek önce Mersin Büyükşehir Belediyesine yatay geçişine onay vermemiştir. Daha sonra Akdeniz Belediyesi, Vahap Seçerin Sabahat Aslanı Makina İkmal Bakım ve Onarım Dairesine, Daire Başkanı yapacağı sözü üzerine Büyükşehir Belediyesine geçişine onay vermiştir” şeklinde konuşan Kabasakal, “Sabahat Aslan Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı görevi süresince kamu kaynaklarını çok verimli ve etkin kullanmıştır. Örneğin kendisinden önce yapılan akaryakıt ihalesi yüzde 1 kırım ile alınmış iken kendisinin görev yaptığı 2020 yılı için yüzde 13.35  kırım ve  2021 yılı için de yüzde 11 kırım İle ihale alınmıştır. Kendisi görevden alındıktan sonra yapılan akaryakıt ihalesi yüzde 3 kırımla yapılmıştır. Kendisinden önce çalıştırılmayan araç takip sistemini çalıştırarak araçların yerinde ve verimli çalışması sağlanmış olup hem akaryakıt ihale kırımından ve araç takip sisteminin verimli çalışmasından araçların dönüşümünden, lastik, yağ ve yedek parçalarının verimli kullanımından kaynaklı 2 yılda 100 milyonun üzerinde belediyeye tasarruf etmenin yanında atıl ve çürümeye bırakılan araçların bakım ve onarımı yapılarak belediyeye kazandırılmıştır” dedi.

KÜFÜR VE HAKARETLER EDİLİP, SONRA DA SÜRÜLDÜ

Görevde iken yaptığı işlerin ve satın almaların ekonomik değerinin altında olmasının rant çevrelerini rahatsız ettiğini iddia eden Kabasakal, “Bu çevreler Sabahat Aslanı görevden aldırmak için, işbirliği içinde oldukları bazı personellere asılsız iddiaları içeren tutanak tutturarak Sabahat Aslan hakkında usulsüz soruşturma açılmasına neden olmuşlardır. Hakkında açılan usulsüz birden fazla soruşturma ile Sabahat Aslanın görevden alınması için alt yapı hazırlanmıştır. Usulsüz ve hukuksuz soruşturmalarının sonucunda kelime oyunları ile bir kınama bir uyarı ve bir soruşturmadan 2 ayrı maaştan kesme cezası verilmiş olup, itirazlarımız devam etmektedir.  Makina İkmalde işleri aksatmadan, ciddi tasarruflar sağlayan Sabahat Aslan ranta geçit vermediği için Daire Başkanlığı görevinden ve kadrosundan alınarak, Yol Bakım ve Onarımı Dairesine düz mühendis olarak sürgün edilmesini, mesleğini yapma hakkının elinden alınmasını ve ona mobing uygulanmasını hak etmemiştir. Ayrıca Sabahat Aslanın Kadın Kimliğine ve namusuna hakaret edenleri ve küfür edenleri ilgili makamlara bildirmesine rağmen bu şahıslar hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Bu kişilerin hakkında yasal işlem yapması için Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Vahap Seçeri göreve davet ediyoruz. Dernek Başkanımız Sabahat Aslana uygulanan bu haksız, hukuksuz ve asılsız soruşturmaların sonucunda verilen cezaları, uygulanan mobingleri, yaşam hakkı savunuculuğu yapan çevre mücadelesi veren ve çocuk hakları çalışmaları yapan bizlere yapılmış olarak kabul ediyoruz. Bizlere yapılan insan onuruna yakışmayan mobing uygulamalarının acilen son bulmasını talep ediyoruz. ‘Haksızlığı her kabul ediş daha büyüğünü doğurur’ sözünden hareketle bu basın açıklamamızı yapma gereği doğmuştur. Her zaman olduğu gibi Haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir