BORÇLANMA YETKİSİ VERİLEREK AKDENİZ’DE HİZMETİN ÖNÜ AÇILMALI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 bin hektar alan üzerine kurulmuş, sınırları içerisinde 65 mahallesi olan, yaklaşık 256 bin insanın yaşadığı Mersin’in en büyük ilçesidir Akdeniz. Limanıyla, ticaret merkezleri ve bacası tüten fabrikalarıyla kent ticaretinin lokomotifi, Mersin’in kalbidir Akdeniz. Aynı zamanda siyasete kurban edilerek 20 senedir hizmet görmeyen, kaderine terk edilmiş, sahipsiz bir ilçedir Akdeniz.

Geçmiş başkanlar vatandaşa asli görevlerini dahi doğru düzgün yerine getirmedikleri gibi, belediyeyi ağır borç yükü altında bıraktı. 2019 Yerel Seçimlerinde belediye başkanı seçilen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz’e umut tohumları serpti.

Ağır borç yüküyle devraldığı belediyenin bir yandan borçlarını ödeyip, diğer yandan Merkez-kırsal ayrımı yapmadan her mahalleye eşit bir şekilde hizmet götürmeye çalıştı. 3 yılda kurduğu kadın kooperatifleri, evde bakım hizmeti, hoş geldin bebek projesi, online eğitim akademisi, iş garantili eğitimler başta olmak üzere kadın, çocuk ve aile odaklı pek çok hizmete imza atmıştır. Gerçekleştirdiği Karaduvar Balık Festivali, 30 milyonu aşkın spor tesisi yatırımları ve en önemlisi yıllardır konuşulan ama bir türlü icraata dökülmeyen kentsel dönüşümü ilçede başlatmasıyla Akdeniz halkına hizmet için geldiğini tüm Mersin’e ispatladı.

Başkan Gültak ile birlikte Akdeniz her geçen gün değişti, gelişti ve gelişmeye devam ediyor.

Kirli ittifaklar, siyasi hesaplar ile Akdeniz belediyesinin önü tıkanmadığı, ilçede yaşayan vatandaşlara hizmet götürülmesi engellenmediği sürece de gelişmeye devam edecek gibi görünüyor.

AMA NERDE?..

İlçenin kanayan yarası yol, asfalt, kaldırım sorununu görmeyen, bilmeyen yoktur.

Başkan Gültak, ilçenin bu sorununa çözmek için önce belediyenin cebinden tek bir kuruş dahi harcamadan kardeş belediyeden hibe alarak, belediyeye sıcak ve soğuk asfalt tesisi kazandırdı.

Ardından ilçe sınırlarından bulunan 65 mahallenin sokak ve yolları için ihtiyaç duyulan asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, beton, bordür, karo kaplama, kilitli parke, diğer cari giderlerle yol ve kaldırım yapılması amacıyla meclisten 25 milyon TL’lik borçlanma yetkisi istedi.

Tamamen hizmete dayalı ve başka bir hizmette kullanılmayacak bir borçlanma.

Yetki talebi komisyonlarda görüşüldü, meclise gitti-geldi, Millet İttifakı ve Bağımsız Meclis Üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gölgesi olduğu bir kez daha resmen gözler önüne serildi.

Çünkü Büyükşehirde de bekleyen bir borçlanma yetkisi vardı.

Adeta Akdeniz halkı bekleyedursun, bizim canımız “istemezük” denildi.

Büyük patron Akdeniz’de mutlu son istemiyorsa demek!…

Oysa belediye meclisleri halka hizmet için vardır. Meclis üyeleri ise halkın temsilcileridir. Halka hizmet için o koltuklarda oturmaktadır. Siyaset, bir takım hesaplar uğruna vatandaşa hizmetin önünü tıkamamalıdır!

Başkan borçlanma yetkisini meclisi olağanüstü toplayarak bugün bir kez daha gündeme getirdi. Akdeniz’in sokak ve yolları için ihtiyaç duyulan asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, beton, bordür, karo kaplama, kilitli parke, diğer cari giderlerle yol ve kaldırım yapılması amacıyla meclisten bu kez 50 milyon TL’lik borçlanma yetkisi istedi

Akdeniz halkının bu hizmete ne kadar ihtiyacının olduğunun altını bir kez daha irdeledi. Teklif oybirliğiyle komisyonlara havale edildi.

Akdeniz’de vatandaşlar mağdur. Bu mağduriyetin acilen giderilmesi gerekir.

Meclis üyeleri siyaseti bir kenara bırakarak, o koltuklarda vatandaşa hizmet için oturduklarını acilen hatırlamalıdır.

Akdeniz halkının refahı için teklifin komisyonlarda hızlı bir şekilde görüşülüp, olumlu karara bağlanıp, borçlanma yetkisi verilerek Akdeniz’de hizmetin önü açılmalıdır.

Tıpkı Büyükşehir Belediyesinde Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin oylarıyla borçlanma yetkisinin verilip, hizmetin önünün açıldığı gibi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir