1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Aynı HDP gibi Başkan Seçer’de devleti hedef aldı

Aynı HDP gibi Başkan Seçer’de devleti hedef aldı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de PKK/KCK operasyonu yapılan CHP ve HDP’lilerin doğrudan devleti hedef alması büyük tepki çekti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in PKK/KCK operasyonundan sonra tutuklanması sonrasında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in operasyonu yapan kurumları adeta hedef göstermesiyle, Temmuz ayı sonunda HDP’li Akdeniz Belediye Meclis üyelerine yapılan PKK/KCK operasyonundan sonra HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş’un Devlet kurumlarını hedef göstermesindeki benzerlik dikkat çekti.
Her fırsatta yerelde HDP ile ittifak yaptıklarını vurgulayan CHP’li Seçer’in, HDP’nin 2014 Toroslar Belediye Başkan Adayı Bedrettin Gündeş’i Basın Yayın Dairesi Başkanlığına getirmesi “ittifakın diyeti” olarak yorumlanıyordu. Dün gerçekleştirilen meclis oturumunda Gündeş üzerinde CHP’li Büyükşehir’e yapılan PKK/KCK operasyonuyla ilgili konuşan Vahap Seçer’in devlet kurumlarını doğudan hedef göstermesi şok yaratmıştı. İsim vermeden Vali Ali Hamza Pehlivan, İçişleri Bakanlığı
müfettişleri, Mersin Savcılığı, İl Emniyet Müdürlüğünü ve Cumhur ittifakı Mersin milletvekillerini operasyonu “siyasi gerekçelerle” yapmak ve yaptırmakla suçladı.

Emniyete yüklendi
CHP’li Seçer, “Polis eve geliyor, herkesi ayağa dikiyor. Yat, yat, yat diye bağırıyor. Bunu Mersin Emniyeti devletin televizyonu TRT’yi de yanına alarak yapıyor. Her şeyi gördük, izliyoruz. Emniyet bunu nasıl duyuruyor? 2019’da gerçekleşen belediye seçimlerinden sonra göreve gelen Büyükşehir belediyesi diyor. Bunu büyük puntolarla yazıyor ve basına yolluyor. Burası bir çadır devleti değil. Bunun mevzuatı var. Bir devlet kurumu, bir başka devlet kurumuna itibar suikastı yapıyor. En acısı da bu. Biz bu süreçte siyasi iradenin gücünü kullanarak devlet kurumlarını kullanmak isteyenlerin ve kullandıranların dimdik karşısında dururuz. Devletin bürokratları kanunlar nizamlar neyi gerektiriyorsa, devlet terbiyesi neyi gerektiriyorsa o şekilde çalışmalıdır” açıklamasıyla emniyetin operasyonunu eleştirdi.

İsim vermeden Vali Pehlivan’ı eleştirdi
Vali Ali Hamza Pehlivan’ı da isim vermeden eleştiren Seçer, “Kentin önde gelen sayın yöneticisi mutlaka beni dinliyordur. Gittim dedim ki bu itibar suikastı, buna müsaade etmeyin, masumiyet karinesi denen temel bir prensip var. Ben basına bir açıklama yapmıyorum, susuyorum. Siz Mersin’i anlatıldığı kadar biliyorsunuz ama ben yaşadığım kadarıyla biliyorum, bunu yapmayalım dedim” diyerek Vali Pehlivan’a yüklendi.
TBMM’ye verilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından cevaplanan soru önergesi hakkında da konuşan CHP’li Seçer, “Milletvekili kalkıyor, soru önergesi veriyor. İçişlerinden cevap geliyor. 14 terör tutuklaması oldu deniyor. Bizim haberimiz yok. Burası bir devlet kurumu. Kolay mı öyle elini kolunu sallayanı almak. Giriş kolay mı? Kim bu tutuklananlar? İşe ne zaman girmişler? Ne zaman tutuklanmışlar? Bir bilgi yok, bir detay yok. Böyle bir belge olur mu, böyle muallak bir cevap olur mu? Biz durmadık, çarşaf çarşaf gazetelere açıklama yapınca milletvekili, bizde Cumhuriyet Savcılığına sorduk. Bunlar kim, kaç kişi ne zaman tutuklanmış diye. 5 Eylül’de yazdık Savcılığa. Hala bir cevap yok” açıklamasıyla da İçişleri Bakanlığının cevabının muğlaklığı ve Savcılığın bilgi vermediği iddiasını ortaya attı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde PKK’lı teröristlerin çalıştırıldığı iddialarının ardından İçişleri Bakanlığı’nın Mülkiye Müfettişleri yollayarak inceleme yaptıklarını da söyleyen Seçer, “Müfettişler geldiler. İnceleme yaptılar. Daha yeni gittiler. Tamamlamışlardır raporlarını, biz de bekliyoruz” diye konuştu.

Cumhur ittifakı milletvekillerine de yüklendi
CHP’li Seçer Cumhur ittifakı milletvekillerini de suçlayarak, şöyle devam etti: “Belediyemizin terörle ilişkisi olduğu, belediyemizde teröristlerin çalıştığı gibi iftiralar,
karalama kampanyaları yıllardır sürüyor. Israrlı biçimde bu algı operasyonları sürdürülüyor. Seçim bittikten sonra yine bir karalama kampanyası başlatıldı. Belediyeden buranın yerli insanları çıkarılıyor, PKK’lılar alınıyor, teröristler alınıyor gibi bir karalama kampanyası başladı. Milletvekilleri sanki Mersin’in sorunu yokmuş gibi, 3,5 yıldır gündemi bunun üzerine oturtmaya başladılar. Onların da milletvekilliğinin sorgulanması lazım.”
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, belediye meclis üyeleri Bedriye Kuş, meclis üyeleri Nuran Arslan, Mehmet Bitkin, Ali Tanrıverdi ve Nevzat Baran gözaltına alınmıştı.
Operasyonun ardından HDP İl Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Bedriye Kuş’tan yargı, emniyet ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a şok suçlamalar gelmişti.
HDP’li Kuş, emniyet tarafından PKK/KCK’ya yönelik operasyonunu yok sayarak, sadece kendilerine gerçekleştirilen bir operasyonmuş gibi sundu. Kuş, “Emniyet, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültak, bir suç örgütüdür. Lideri Gültak’tır. Bunlar rehine operasyonu gerçekleştirdiler. Bize karşı bir suç da yoktu, suçlama da yoktu. Uydurulmuş bir senaryoyu hayata geçirdiler. Rant için bunu yaptılar” demişti.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.