AKDENİZ’DE HİÇ KİMSE YALNIZ DEĞİL

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdeniz Belediyesi uzman ekipleri, ilçe sınırları içinde yaşayan her yaş ve kesimden vatandaşa dokunmaya, yanlarında olmaya devam ediyor. Özellikle yalnız yaşayan vatandaşlar ile depremzede aileleri düzenli ziyaret eden ekipler, çay, kahvelerini içip herhangi bir talepleri, ihtiyaç veya şikâyetleri olup olmadığını soruyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, yalnız yaşayan, yardıma ihtiyacı olan veya depremzede vatandaşlar başta olmak üzere herkese ulaşıp dinliyor, dokunuyor. Evde Kişisel Bakım ve Temizlik Hizmeti ile bugüne dek binlerce insana ulaşan belediye görevlileri, zaman zaman kimsesiz ve yaşlı vatandaşları da evlerinde ziyaret ederek sağlık durumlarını kontrol ediyor. Vatandaşlarla kahve içip sohbet eden görevliler, ihtiyaç veya şikayetleri olup olmadığını soruyor, notlarını alıp ilgili birimlere aktarıyor.

“ZİYARETLER BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

Mersin’e 1981 yılında geldiğini ve çok uzun yıllardır yalnız yaşadığını dile getiren 64 yaşındaki Hatice Gündüz, “Tek başıma, kimseye muhtaç olmadan bugünlere kadar geldim. Son dönemde Akdeniz Belediyesi’nin ekipleri ara ara ziyaretime geliyor, halimi hatırımı soruyor. Oturup, kahve içiyoruz. Uzun yıllardır yalnız yaşadığım için bu ziyaretler beni mutlu ediyor. Beni arıyorlar, gelip misafir oluyorlar. Daha önce böyle bir şey olmamıştı. İnşallah bundan sonra da ziyaretler devam eder” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir