Esper, “Ama bir ÅŸeyi kesin olarak biliyoruz. Çin hükümeti, ÅŸeffaf davranmadı. Öncelikle daha ÅŸeffaf olmaları gerekir.” ifadelerini kullandı.
Çin’in dünyayı virüs konusunda yanıltıp yanıltmadığına iliÅŸkin soru üzerine Esper, Çin’den gelen bilgilere güvenmenin oldukça zor olduÄŸunu belirtti.
“Küresel bir yanıt vereceÄŸiz”
“Virüsün ortaya çıktığı ilk zamanlardan beri bizi yanıltıyorlar.” diyen Esper, şöyle devam etti:
“Çin’in ÅŸimdi bile bize doÄŸruyu söylediÄŸine inancım yok. Gerçekten neler olup bittiÄŸine bakmamız lazım. Bu, küresel bir pandemi, küresel bir yanıt vereceÄŸiz. Çin’in salgınla (Kovid-19) ilgili gerçekleri saklamasına göz yumamayız.”
Önceki gün basın toplantısında konuyla ilgili soruya yanıt veren ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Mark Milley de “Kovid-19’un laboratuvar ortamında üretildiÄŸi” iddialarının inandırıcı olmadığını ancak hiçbir ÅŸeyden emin olmadıklarını ifade etmiÅŸti.