1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Mersin’de ‘Hayat Boyu Öğretme Haftası’ törenle baÅŸladı

Mersin’de ‘Hayat Boyu Öğretme Haftası’ törenle baÅŸladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde, 1-7 Haziran tarihlerinde bu yıl ilki düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' açılış programı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi.

featured
0
PaylaÅŸ

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli EÄŸitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde, 1-7 Haziran tarihlerinde bu yıl ilki düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ açılış programı, Mersin İl Milli EÄŸitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleÅŸtirildi.

İl Milli EÄŸitim Müdürü Adem Koca’nın açılış konuÅŸmasının ardından vatandaÅŸlara hitap eden Milli EÄŸitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, baÅŸta Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olmak üzere organizasyona ev sahipliÄŸi yapan Mersin İl Milli EÄŸitim Müdürlüğüne ve tüm Hayat Boyu Öğrenme kurumlarına emeklerinden ötürü teÅŸekkür etti.

Safran, tüm dünyanın Covid-19’la mücadele ettiÄŸini belirterek, bakanlık olarak bu süreçte bazı kararlar aldıklarını hatırlattı.

Salgınla ilgili kararlarda Milli EÄŸitim Bakanlığı olarak insan saÄŸlığını merkeze alan yönetim anlayışını benimsediklerini söyleyen Safran, “EÄŸitim ve öğrenme açığı bir ÅŸekilde telafi edilebilir ama kaybedeceÄŸimiz insanı geri getirmemiz mümkün deÄŸil. Bu anlayışla kararlar aldık. Belki bu kararların arkasını çok irdelemeyen, analitik düşünemeyen insanlar için ters gelmiÅŸ olabilir ama önceliÄŸimiz hep insan kaynaklıydı. Allah’ın izniyle bu salgın ülkemizden de dünyadan da bir an önce defedilir ve insanoÄŸlu normal hayatına, eÄŸitim öğretim normale, çocuklarımız öğretmenlerine, öğretmenlerimiz çocuklarına kavuÅŸur. Tüm dileÄŸimiz bu. Bakanlık olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın bundan sonra Türkiye’de her yıl kutlanacağını ifade eden Safran, okul dışında kalan veya okul imkanı bulamayan tüm yetiÅŸkinlere bakanlığın çatısı altında her türlü eÄŸitimin verildiÄŸini kaydetti. Bu kurumlarda pandemi döneminde yüzbinlerce maske üretildiÄŸini de hatırlatan Safran, ” Buralarda yabancı dil eÄŸitimleri, Türkçe okuma-yazma dersleri veriyoruz. Hayat boyu öğrenmenin çok önemli olduÄŸunu, bu tür faaliyetlerin bütün ülkede geliÅŸmesi gerektiÄŸini ve bu konuda elimizden gelen tüm gayreti gösterdiÄŸimizi özellikle bilmenizi istiyoruz” diye konuÅŸtu.

Mersin Valisi Ali İhsan Su da ‘Hayat Boyu Öğrenme’ ile insanları istihdama hazırladıklarını ve programın önemli olduÄŸunu söyledi. KonuÅŸmaların ardından çevrim içi olarak ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın açılışı gerçekleÅŸtirildi. Keyifli ve coÅŸkulu bir havada süren program, protokol üyelerinin etkinlik çadırlarını ziyaretleriyle devam etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.