1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Mersin Üniversitesi’nin projesine 465 bin liralık destek

Mersin Üniversitesi’nin projesine 465 bin liralık destek

featured
0
PaylaÅŸ

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Üniversitesi Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölümü öğretim üyelerinin liderliÄŸinde yürütülecek olan, ‘Yanan kızılçam ormanlarının yeniden ormanlaÅŸtırılmasında derin öğrenme yöntemi kullanılarak uçan-göz görüntülerinden yeni çıkan çam fidelerinin otomatik sayılması ve alan örtüsünün sayısallaÅŸtırılması’ projesi, TÜBİTAK AraÅŸtırma Destek Programları BaÅŸkanlığından 465 bin TL destek almaya hak kazandı.

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, projede Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zeki Yetgin yürütücü, Doç. Dr. Erdinç AvaroÄŸlu araÅŸtırmacı olarak görev alacak. Projenin bursiyerleri ise Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölümünden ArÅŸ. Gör. Semih Kahveci ve ArÅŸ. Gör. Ramazan Akkurt olacak. Ayrıca projede Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden Hakan KeleÅŸ’ten de danışmanlık hizmeti alınacak.

Proje ile yeniden ormanlaştırma sürecinde kullanılacak olan derin öğrenme yöntemleri, uçan-göz (drone) görüntülerinden elde edilen veriler üzerinde otomatik fidan sayımı ve alan örtüsünün sayısallaştırılması sağlanacak. Projenin hedefini ise orman yangınlarının etkilerini minimize etmek ve doğal dengenin yeniden kurulmasına önemli bir katkı sağlamak oluşturuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.