Mersin’de dün yağan yağmur yolları göle çevirdi, Mersin’in tüm sorunları gözler önüne çıktı. Göreve geldiği günden bugüne Mersin’in altyapı sorunları yerine belediyenin tüm parasını konserlerde, eğlencelerde harcayan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bir kez daha sınıfta kaldı. Altyapı sorununu halletmeden boyuna asfalt döken CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin bu ihmali, Mersinlilere hayatı işkenceye çevirdi.
MERSİN’DE MEYDANA GELEN SEL ALTYAPISIZLIK SORUNUNU ORTAYA ÇIKARDI
Türkiye genelinde etkili olan kötü hava şartları ve yağmur Mersin’de de etkili oldu. Mersinlilere sıkıntı saatler yaşatan yağmur, Mersin’in en büyük sorunlarından olan altyapı sorununu da yeniden gündeme getirdi.
Mersinliler tarafından yıllardır çözüm üretilmesi gerektiği düşünülen ve bu yönde hiçbir adım atılmayan altyapı sorunundan dolayı dün Mersin sokakları adeta göle döndü.
İLÇELERDE GÖLETLER OLUŞTU
Öğle saatlerinde başlayan yağış nedeniyle; Toroslar, Akdeniz, Tarsus, Silifke ve Bozyazı ilçelerindeki yollarda su birikintileri oluştu. Sağanak ve altyapısızlık nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu.
Mersin’de metrekareye düşen yağmur miktarları da belli oldu. Anamur’da metrekareye düşen toplam yağış miktarı 122 kilograma yaklaştı. Bozyazı 90 kg, Gülnar’da 76 kg, Erdemli çevrelerinde 76 kg, Mezitli’de 84 kg ve Silifke’de 43 kilograma ulaştı.

KONSERLERE DEĞİL SOKAKLARA BAK!
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dün gece yaptığı paylaşımda Mersin merkezde metrekareye 30 kilogram yağmur düştüğünü açıkladı. Mersinlilerin tepkisi bir hayli fazla oldu. Sürekli konserlerde boy gösteren ve asfalt çalışmaları yaparak halkın gözünü boyayan Seçer’in, gerçek sorunlara sırt dönmesi Mersinlilerin tepkisiyle karşılaştı. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Başkan konserlere gideceğine az da çık şu sokaklara bak. Altyapı sorununu çözmediğin için vatandaşların neler çektiklerini gör. Gör de eserinle gurur duy!” diye serzenişte bulundu.
ÖVÜNDÜĞÜ ÇALIŞMALAR DA FOS ÇIKTI
Seçer’in her fırsatta övündüğü asfalt ve yeni yollar mottosu, dün geceki yağan yağmurla dereye döndü. Bazı ev ve işyerleri su birikintileri nedeniyle olumsuz etkilenirken, bazı araçlar da yollarda kaldı.

