MGC Başkanı Tepe : Yerel medyanın sesinin kesilmesi demokrasiye zarar verir

featured
PaylaÅŸ

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) BaÅŸkanı Kaya Tepe, özellikle yerel kurumların gazetecilere destek alması gerektiÄŸini belirterek, “Bu destekle yerel basın ekonomik olarak bir nebze ayakta kalmalı. Gazeteler, gazeteciler yaÅŸamaya devam etmeli. Bunu yapmak çok önemli. EÄŸer yerel medyanın sesinin kesilmesi önlenmezse bu en çok gazetecilere daha sonra da demokrasimize zarar verecektir. Biz bunu her platformda söylüyoruz” dedi.
Tepe, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte YeniÅŸehir Atatürk Kültür Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 1 yıllık süreci anlatan Tepe, Nimet-Ä°hsan Tufan Gazetecilik Yarışması hakkında bilgi verdi. Tepe, 9 Kasım 2019’da olaÄŸan üstü genel kurul yaptıklarını belirtti. 10 Kasım’da da Ankara’ya gittiklerini belirten Tepe, “Öncelikle dün Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümüydü. Atamızı halen büyük bir özlemle anıyoruz. 10 Kasım’a kadar deÄŸil son kasıma kadar hep izinde yürüyeceÄŸimizi özellikle ifade etmek istiyorum. MGC üyeleri, milletini, vatanını seven insanlardan oluÅŸuyor. Bu anlamda da ulu önderimizin yolu bizim yolumuz olacaktır. Ruhu ÅŸad olsun” diye konuÅŸtu.

“Gazeteciler, özellikle yerel gazeteciler bulundukları kentlerin sesidir”
Gazetecilerin, özellikle yerel gazetecilerin bulundukları kentlerin sesi olduÄŸunu vurgulayan Kaya, “Yerel gazeteciler ve yerel basın yayın, organları kendi coÄŸrafyasında bilinen, tanınan kiÅŸilerden oluÅŸur. Her zaman demokrasinin, özgürlüğün sesi olmuÅŸlardır. Bizler siyasi sisteme vatandaÅŸlarımızın sesini iletiriz. Bu anlamda da biz bulunduÄŸumuz coÄŸrafya da bir anlamda şövalyelik yapan insanlar konumundayız. Herkes bizi tanıyor, biliyor. Ancak baktığınız zaman karşılık beklemeden yapılan bu kamu hizmeti gerçek anlam da deÄŸerini bulup, bulmadığı tartışılır. Yeri geliyor medya sekteri kendi zorluklarıyla mücadele ediyor. Pandemi, teknolojik zorluklar bizleri zor durumda bıraktı. Biz teknolojik geliÅŸmelerin refah, özgürlük getireceÄŸini zannederken bir baktık tam onun tersi oldu. Bu bizi, gazetecileri daha zor durumda bıraktı. Tabi bu sıkıntıların aşılabilmesi çok önemli ki aşılması gerekiyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Yerel kurumlar gazetecilere destek olmalı”
Özellikle yerel kurumların gazetecilere destek olması gerektiÄŸini vurgulayan Tepe, “Bu destekle yerel basın ekonomik olarak bir nebze ayakta kalmalı. Gazeteler, gazeteciler yaÅŸamaya devam etmeli. Bunu yapmak çok önemli. EÄŸer yerel medyanın sesinin kesilmesi önlenmezse bu en çok gazetecilere daha sonra da demokrasimize zarar verecektir. Söze geldiÄŸinde herkes bunun farkında ama fiiliyata geldiÄŸinde çok eksiklik yaşıyoruz. Her platformda bunu dile getiriyoruz. Bizim kendi bütçemizle bazı ÅŸeyleri yapmamız çok zor. Gazeteciler cemiyetleri bu anlamda öne çıkmalı. Bu sorunları her platformda söylemeli. Bununla ilgili elimizden gelen herÅŸeyi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Pandemiye raÄŸmen çalışmaya devam ettik”
Korana virüs salgını dolayısıyla bu dönemin çok zor geçtiÄŸini dile getiren Tepe, “Yaptığımız pekçok planı ertelemek zorunda kaldık. Bizim hafızalarımıza yeri terimler eklendi. Bu süreçte nasıl hizmet verebileceÄŸimiz düşündük. Ya pek çok kiÅŸinin yaptığı gibi iÅŸi akışına bırakacaktık yada bunun ne kadar süreceÄŸi belli deÄŸil ve buna uyum saÄŸlayıp, yaÅŸamayı öğrenmeliyiz, verdiÄŸimiz sözleri yerine getirmeliyiz. Biz böyle karar aldık. Biraz ağır oluyor ve her istediÄŸimiz de olmuyor ama biz yol almaya devam ettik. Belki usul olarak yapılmaması gereken ÅŸeyleri bile yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz bu yola çıktığımızda verdiÄŸimiz sözler vardı. Bizde pandemi de olsa çalışma devam ettik” dedi.
Tepe, Nimet-İhsan Tufan Gazetecilik yarışmasıyla ilgile de bilgi vererek, bu sene ilkini yapacakları yarışmayı geleneksel hale getireceklerini söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir