MOBİLHABERCİ

Diyorum ki Bay Başkan; 10 milyona ne oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günler geldi geçti ses seda yok.. 

Bizim şeffaf Mersin Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı Denetim Raporunda yer alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesinin harcadığı 10 milyon 124 bin TL’yi diyorum.. 

Hani şu 8 Milyon 469 bin liralık ödeneğin yetmeyerek, 10 milyon 124 bin TL’ye çıkarılan ve harcanan parayı diyorum..

Valla harcamanın kimlere ve ne için yapıldığı sorusuna cevap bulamadık, Başkan Vahap Seçer de bulamadı demek ki; o da sessiz..

Yerel medyası, ulusal medyası haberleriyle, köşe yazarlarıyla Bay Başkan Vahap Seçer’e sorduysa da cevap vermedi, verdirmedi..

Hemen hemen her konuşmasında, açıklamasında şeffaf belediyecilikten söz eden ve ‘her sorulanın cevabını veririz’ diyen Bay Başkan, raporda geçen basın bütçesi 8 milyon iken yetmeyip, 10 milyon 124 bin TL’ye çıkarılması, bu harcamanın kimlere ve ne için yapıldığı sorusuna halen cevap yok diyorum.. 

Ayrıca doğrudan temin ve rayiç fiyatlar üzerinde alımların yapılmasıda dikkat çekici diyorum.. 

Pazarlık usulü ihalelerde artış, doğrudan temin kalemlerinde birim fiyatları piyasanın üzerinde

diyorum..

Belediyenin gelirleri yükseldi, hizmet olmuyor, para harcanır nereye olduğu açıklanmaz

diyorum.. 

Ama Bay Başkan da haklı işi var

diyorum.. 

Ne işi mi? Mersin’in geleceğini ipotek altına alacak olan; olmazsa olmazı, kim ne konuşursa konuşsun kimseyi takmadığı meşhur Metro projesini

diyorum.. 

Defalarca konuşuldu, yazıldı meclise taşındı, Bay Başkana dendi ki; “Başkanımızsın, canımızsın, ciğerimizsin gel bak kimse metroya karşı değil ama bu iş kentin geleceğini bağlar” denildi..

Denildi ki; Mersin için gerekli olup olmadığını ve Mersin’deki dinamiklerin proje aşamasının neresinde olduğunu, gerekli etüt çalışmalarının yapılıp yapılmadığını, yolcu taşınırlığı noktasında rakamların ne olduğunu araştırılsın denildi.. 

Bakın burada şöyle bir çözüm var, hafif raylı sistem veya metrobüs var denildi, Bay Başkana.. 

Ama yok dedi, yine ben bildiğimi yaparım dedi.. 

Yani diyorum ki, Seçer’in neden metroda ısrar ettiğini kimse anlayabilmiş değil hala.. 

Şehrin 30- 40 yılını niye bağlamaya kalkarsın Bay Başkan..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir